Свързани новини

15.11.2013 16:09

КНСБ: Работниците са против национална стачка, губят надници

Видян 1135 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Няма условия за национална стачка, защото няма такива нагласи, каза днес лидерът на КНСБ Пламен Димитров по Би Ти Ви. Според него макар членовете на синдиката да смятат, че предсрочни избори са необходими, сега си искат парите, а оставката на кабинета е по-далечна цел. Хората не са склони да се лишат от надниците си, което би се случило при стачка, допълни лидерът на КНСБ.


Синдикатът обаче иска да се чуе гласа на работещите и затова организира следващата седмица митинг-шествие. Той ще се проведе на 20 или 21 ноември, защото тогава бюджетната комисия в парламента ще обсъжда бюджета на второ четене.


Димитров уточни, че различия по отношение на времето на провеждане на протестното шествие са провалили общите действия с "Подкрепа". Според него на митинга следващата седмица се очакват между 6000 и 7000 души., а митинг-шествие. Той би събрал 6000-7000 души от цялата страна и ще изведе на преден план исканията на работещите хора.


По БНТ лидерът на "Подкрепа" Константин Тренчев съобщи, че днес конфедеративният съвет на синдиката ще обсъди какви действията ще се предприемат и кога. Той обясни разривът с КНСБ с това, че са решили еднолично кога да е протестът, а членове на ръководството им се срещали с политици от управляващата коалиция. Пламен Димитров обясни, че подобни срещи са публични и са нещо нормално.


Константин Тренчев прогнозира, че големите проблеми за икономиката на страната ще дойдат от енергетиката, където всички дружества има задължения. Той се притеснява, че с взимането на допълнителни заеми за стабилизиране на енергетиката ще се повлече цялата икономика.


Тренчев очаква социалното напрежение да нарасне след коледните празници, с идването на първите високи сметки за ток и парно.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

козирог

Погрижете се и за собствения си просперитет

Погрижете се и за собствения си просперитет. Денят е