Свързани новини

07.11.2013 14:37

Евродепутатът Андрей Ковачев: Инвестициите в българския спорт повишават качеството на живот на гражданите

Видян 1458 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Д-р Андрей Ковачев взе участие в церемонията по награждаване на градовете, селектирани в престижната класация "Европейска спортна столица".


Отличието се връчва от Федерацията на европейските столици и градове на спорта (ACES Europe). Два български града - София и Пловдив - също бяха представени по време на събитието, което се състоя на 6 ноември в Европейския парламент в Брюксел.


През 2014 г. Пловдив ще бъде един от петнадесетте Европейски спортни градове, което го прави първият български град носител на отличието. Наградата получи лично кметът на града Иван Тотев, според когото община Пловдив работи усилено за развитие на спорта в града и изборът на Пловдив е признание за добре свършената работа. Градът под тепетата е бил избран след оценка на спортните съоръжения в града, извършена от представители на Федерацията на европейските столици и градове на спорта.


"С добрите условия за спорт, които предлагат, Европейските спортни столици са атрактивно място за международни спортни събития и спортен туризъм, които в крайна сметка развиват и икономическия им потенциал. Инвестициите в българския спорт повишават качеството на живот на гражданите", сподели Андрей Ковачев след церемонията. През октомври българският евродепутат обяви заедно с кмета на града Иван Тотев новината, че Пловдив е сред градовете-призьори за 2014 г.


София, която е кандидат в надпреварата за 2017 г., също беше представена на събитието. "Столицата ни е един от най-старите градове в Европа, предлагащ отлични възможности за спорт през всички сезони. През зимата, след работа човек може да покара нощни ски на Витоша, а в летните дни - да се наслади на построените в последните години спортни съоръжения", заяви  по време на представянето на кандидатурата евродепутатът г-н Андрей Ковачев. "София има богато културно наследство, с което, заедно с други български градове, се бори за титлата Европейска културна столица за 2019 г.", допълни Ковачев.


Всяка година титлата Европейска спортна столица се връчва на петнадесет града, селектирани след проверка на условията за спорт, които градовете-кандидати предлагат на своите жители и гости. Един от тях е главен град, като по регламент той трябва да има население над 500 000 души. Отличието е важно за всеки от избраните градове, защото създава стимули за още по-добро развитие на спортния им потенциал, привлича туристи и подобрява икономическите им перспективи.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

риби