Свързани новини

07.11.2013 13:40

Винетките няма да поскъпват догодина

Видян 867 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Цената на винетките през следващата година, за всички категории, няма да поскъпват,съобщи нюз.бг. Това увери министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева по време на пресконференция във ведомството.


Терзиева посочи, че през тази година се очаква постъпленията от винетки да бъдат 250 млн. лв., като 170 млн. лв. от тях се връщат в Агенция „Пътна инфраструктура" за поддържане на пътищата, а останалите се задържат в бюджета.


Министърът каза, че подготовката за зимния сезон е започнала още от август и че до този момент всички върви по план. Тя посочи, че снегът може да я изненада, но е убедена, че зимата няма да изненада ведомствата и фирмите, ангажирани със зимната подготовка.


Терзиева отбеляза, че за зимна подготовка са предвидени 60 млн. лв., като се надява не всички от тях да бъдат разходвани.


Терзиева също така каза, че за догодина са предвидени за ремонт и поддръжка на републиканската пътна мрежа да бъдат разходвани 140 млн. лв. Само 17 млн. са предвидени от бюджета на министерството за нови пътища, които са извън оперативните програми. Министърът на регионалното развитие заяви, че догодина ще се осигурят 23 млн. лв. за такова строителство.


По рано в министерството беше подписан договор за финансиране по програма ФЛАГ на стойност 35 млн. лева. Тези средства ще потекат към малките общини, които да могат да осигурят своята част (съфинансирането) при реализирането на европейските проекти. Най-много проекти по ФЛАГ са реализирани по програма „Регионално развитие", като на общините от 2007 г. насам са осигурени 347 млн., лв. по 347 проекта, сред които такива за енергийна ефективност, трансгранично сътрудничество и др.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на