Свързани новини

07.11.2013 13:15

Драстичен скок в акцизите на природния газ гласува парламентът

Видян 1141 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Значително повишение в акцизите за природен газ приеха днес депутатите, гласувайки на второ четене промените в Закона за акцизите и данъчните складове,предаде Оффнюз. 

Приетите изменения въвеждат следните корекции в акцизите: за природния газ, използван като моторно гориво – от 0,85 лв. на 5,10 лв. за 1 гигаджаул; за природен газ, използван като гориво за отопление – от 0,10 лв. на 0,60 лв. за гигаджаул;  за тежките корабни горива – от 600 лв. на 645 лв. за 1000 кг.

Новият регламент ще влезе в сила на 1 януари 2014 г.

Увеличението на акцизите са свързани с изпълнение на изискванията от Директива 2003/96/ЕО на Съвета на ЕС, свързана с повишаването на ставките до достигане на минималните нива в Общността.

За да избегне драстичното увеличение в акцизите за природен газ, използван като моторно гориво, правителството е изпратило до ЕК нотификация за прилагане на намалена ставка. Кабинетът е предприел действия, с които да запази ставката до старото равнище – 0,85 лв. за гигаджаул в следващите 6 години. За целта обаче е необходимо одобрение от страна на ЕК, чието решение трябва да бъде оповестено до края на годината.

Измененията в Закона за акцизите и данъчните складове предвиждат облекчен режим за земеделските производители. Промените въвеждат специален регламент за приспадане на акцизите за земеделските производители срещу ваучери за гориво. При закупуване на гориво, предназначено за производство на селскостопанска продукция, земеделците ще могат да се освободят от плащането на акцизите. Това ще става чрез ваучери, чиято номинална стойност ще бъде равна на ставката за гориво. Те ще важат единствено за покупката на газьол.



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

водолей