Свързани новини

06.11.2013 16:11

Сергей Станишев: България е заинтересована Мартин Шулц да бъде председател на ЕК

Видян 1354 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ръководството на ПЕС утвърди кандидатура на Мартин Шулц за президент на ЕК на заседание на Президиума в Брюксел, председателствано от президента на партията Сергей Станишев. "ПЕС бе първата политическа сила в Европа, която настоя всяка една партия да излъчи собствена кандидатура. Ние бяхме първите, които го предложиха и първи обявяваме нашата кандидатура", заяви Сергей Станишев. "Подкрепям кандидатурата на Шулц, защото той е истински европеец, умее да води битки и многократно е помагал на България", коментира още той и подчерта, че България е заинтересована от това Шулц да бъде председател на ЕК, защото според него това ще означава отворени врати за страната ни.


В писмо до президента на партията и членове на ръководството й, Шулц заяви своята готовност да се бори за ръководство на Европа, което да защитава интереса на всички европейци и да говори от тяхно име със силен глас. Като основен проблем, с който трябва да се справи Европа, той посочи високите нива на безработица, тъй като почти 27 милиона европейци са безработни, 80 милиона са под прага на бедността, а 24% са социално изключени. "Най-шокиращото е, че 5,5 милиона млади европейци са безработни. Единственият начин да преоткрием европейския проект е като върнем надеждата обратно при младите хора, надежда в собственото им бъдеще и вяра в политиката. Нашето политическо семейство постави борбата срещу младежката безработица на картата и то се бори за европейската младежка гаранция", пише още Шулц. По думите му, политическото семейство на ПЕС винаги се е противопоставяло на безогледните строги икономии и е успяло да получи Пакет за икономически растеж и работни места. "Ние спечелихме тези битки, защото действахме като едно семейство. През целия ми политически живот се борех за една мирна, социална, честна и свободна Европа. Сега искам да се боря заедно с всички вас. Готов съм, ако бъда избран, да водя предизборна кампания с всички социалисти и демократи в Европа", се казва още в писмото. През следващите няколко месеца Шулц ще посети и ще проведе разговори със социалистическите и социалдемократически партии членки, преди официално да стане общ кандидат на Конгреса на партията на 1 март.


На Президиума бяха взети и няколко други решения: Конгресът на ПЕС, преди европейките избори, да се проведе на 01.03.2014г. в Рим и партиите членки на ПЕС да се явят на изборите през май с цел да се превърне в най-голямата група в ЕП.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Путин

За Русия няма "враждебни нации", а само "враждебни елити": Путин

Русия няма намерение да отменя културата ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

риби

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни дейности

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни