Свързани новини

01.11.2013 16:23

Пампорово АД е дадено на прокуратурата за незаконна сеч

Видян 1589 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Извършената незаконна сеч в Пампорово е дадена за разследване на прокуратурата. Това твърди изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по горите Григор Гогов, съобщиха от Сдружение „Синята планета“ . Агенцията се е сезирала и е започнала мащабна проверка в курорта от регионалната дирекция по горите в Смолян. Всичко, което не е в рамките на закона щяло да бъде обявено официално. Вече има резултати от проверката на Пампорово относно извършени неправомерно сечи, съставени са протоколи, които са изпратени на прокуратурата за разследване, казва Гогов. Установено е, че са изсечени немаркирани дървета в рамките на около 10 декара. Те се намират около основната площ, където се извършват сечите за изграждането на нови ски писти и лифтове.


Сдружение „Синята планета“ алармира тази седмица за „Пампорово” АД, което признава за незаконно ползване на държавна земя и лифтове. До момента освен Агенцията по горите, няма реакция от ДНСК (Дирекция за национален строителен контрол) и Министерство на околна среда и водите. Сигналът е пуснат и до коалиция „За да остане природа в България“, която също мълчи по случая.


В докладна записка, София Цанкова, член на съвета на директорите  на „Пампорово” АД  до собственика Цветелина Бориславова пише, че трябва да бъдат решени проблемите, свързани с правното основание за ползване на земите от ДПФ (Държавен поземлен фонд), узаконяването на системата за изкуствен сняг, получаването на права за горна станция и 6 стълба на лифта на Стойките, както и приключване на процедурата по продажба на горна станция и трасе на лифта на двата моста.


Изброените в докладната проблеми водят до следните изводи:


1. Иска се учредяване на безвъзмездно, т.е. безплатно право на ползване на територии, част от Държавния горски фонд, за период от 10 години.


2. Не са придобити 2 имота за строящата се горна станция и трасето на лифта, което означава, че няма разрешение за строеж.


3. Инсталацията за изкуствен сняг е изградена без да се учредят права, част от Държавния поземлен фонд.


4. Инсталацията за изкуствен сняг е изградена без учреден сервитут в имоти, част от Държавния поземлен фонд.


5. Прави се опит за изваждане на разрешение за стоеж при положение, че стоежът вече е извършен.


6. Изгражда се горна станция на лифт и стълбове върху терени държавна собственост без разрешение на собственика на земята .


7. Ски пистите, предоставени на „Пампорово”АД от комплексно-опитна станция Смолян, се ползват без правни основания.


8. Прави се опит чрез Община Смолян да се придобият терените, на които са разположени ски пистите, част от Държавния фонд.


9. Не се сключен договор за продажба на 3 имота в село Стойките държавна собственост върху, които е вече изграден лифт, което означава, че разрешителното за стоеж е издадено в нарушение без съгласието на собственика на земята, т.е. Министерството на земеделието и храните.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

дева

Днес може да се чувствате малко по-странно

Днес може да се чувствате малко по-странно и да ви се