Свързани новини

01.11.2013 13:49

Съвместни българо-турски патрули ще борят бежанския поток

Видян 1215 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Съвместни българо-турски патрули да работят за справянето с бежански поток. Такова предложение е направил външният министър Кристиян Вигенин от името на страната ни по време на посещението си в южната ни съседка. Турската държава е дала положително становище по това предложение, каза дипломат номер 1 пред  в. "24 часа".  Той уточни, че трябвало известно време, за да се уточни базата, на която ще се сформират тези екипи. Също така било постигнато съгласие да се създаде тристранен център, в който да се включи и Гърция.


Властите в южната ни съседка информирали, че причината да не се охранява добре границата с България е, че основният ресурс на страната е насочен към тази й със Сирия. Вигенин е категоричен, че няма данни Турция умишлено да допуска търсещи убежище на наша територия.


Министърът коментира и липсата на стратегия за бежанците у нас. "Има доста голям елемент на безхаберие от предишното правителство. Данните, поглеждайки назад във времето, показват, че е имало ясна тенденция към постоянно увеличаване на потока на нелегални емигранти към България. Държавната агенция за бежанците не е кадрово обезпечена... Ред неща, които се наложи да решаваме в движение", заяви той.


Вигенин коментира и наложения мораториум върху продажбата на земеделска земя. Той каза, че в Министерския съвет са обсъдени възможните варианти за действие. Единият бил да се сезира Конституционния съд.  Другият е да се преразгледа решението на парламента, като да се въведат не ограничения, а определени критерии за европейските граждани, искащи да придобият земи у нас.


Министърът изрази мнение, че зад студентската окупация стоят Реформаторския блок и ГЕРБ. Вигенин изрази мнение, че за хората на Бойко Борисов публично би било голяма грешка ГЕРБ да подкрепи протестите, но неофициално на доста равнища се извършвал саботаж срещу действията на правителството.


По повод строежа на ядрена централа в Турция той заяви, че няма движение по въпроса. Той добави, че  има подписано споразумение с Япония за атомна централа на Черно море, но доста далеч от нашата територия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а