Свързани новини

31.10.2013 15:43

Инвеститори с неясни капитали ще строят новия Мега курорт в Рила

Видян 1674 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Инвеститори с неясни капитали от Азербайджан, Швейцария, Словения и Франция ще изграждат новия Мега курорт в Рила. До момента никой не е обявил кои са точните компании с инвестиционни намерения за строителството на комплекса. Над 2 млн. борови дървета ще бъдат изсечени от национален парк Рила за строителството на бъдещия Мега курорт, който ще се намира между Сапарева баня и село Говедарци. Това ще доведе до нарушаване на природното равновесие в планината, опасност от ерозия и обезлесяване на големи части от Рила.  Лансираният нов курорт ще попада и в границите на националния парк върху земя, публична държавна собственост и  където строителството е забранено, съгласно действащия план за управление. Проектът е мегаломански, защото се предвижда изграждането на 4000 паркоместа на височина от 1200 до 1700 м, хотели с общо 20 000 легла, 155 км писти и 27 лифта. Ще бъде изградено езеро, което ще обслужва  инсталациите за изкуствен сняг и ще ползва вода от каскадата Джерман - Скакавица. Това ще обрече София да остане без вода при сушави години, тъй като тази каскада снабдява столицата за питейни нужди.


Подобен грандиозен проект няма никъде по света, който да е разположен на върха на планина и е по-голям, отколкото сега действащите ски курорти Банско, Пампорово и Боровец, взети заедно. По-добре е изграждането на малки ски зони на различни места, което ще допринесе за развитието на повече населени места. Изграждането на Мега курорт трябва да бъде подложено на обществено обсъждане така, че да бъдат спазени екологичните норми.


 


Снимка: карта на бъдещия курорт



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

50 години Volkswagen Golf

50 години Volkswagen Golf

Германският автомобилостроител Volkswagen ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния