Свързани новини

30.10.2013 13:14

Емил Райнов: Лекарите ще получат всичко изработено

Видян 833 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В момента колегите лекари получават 80%. Вчера категорично се заяви, че те ще получат и всичко, което е заработено. Това заявиха и здравният министър Таня Андреева и д-р Тодорова и премиерът Пламен Орешарски.  Нека да не се манипулира обществото. Това заяви в ефира на Нова телевизия народният представител от ПГ на КБ и зам. - председател на Комисията по здравеопазването Емил Райнов. По думите му, някой се опитва да прави "буря в чаша вода" и да прави политика от това, след като същият той е заложил предишния бюджет. Според него това, което се случва в момента, е резултат именно от бюджета, който е бил приет миналата година от предишния парламент. "Някой беше предвидил бюджета само за 10 месеца. Този, който го предложи, беше Дянков, но го подкрепиха всички от управляващото тогава мнозинство", заяви депутатът. Той припомни, че последните три месеца на 2009г. не е платено нищо на болниците, а в началото на 2010г. им е платено по 40-50%. Райнов подчерта, че с прехвърлянето на пари от Здравната каса към бюджета на държавата, по време на управлението на ГЕРБ, се е декапитализирало здравеопазването за години напред. Той коментира фактът, че два месеца преди да паднат от власт ГЕРБ са сменили Дянков и това показва отношението към него и на самите бивши управляващи. "При нас има разговори и диалог, а ГЕРБ не смееха да викнат в НС нито министър, нито премиер и гласуваха безропотно всичко, което им се вкарваше. Ако имаха поне малко съвест, този трансфер нямаше да се извърши", категоричен бе народният представител. По думите му ГЕРБ са откраднали тези пари и прокуратурата ще бъде сезирана, защото "някой трябва да поеме, освен моралната и политическа отговорност, вероятно и наказателна". Той категорично отрече и слуховете, че болниците ще спрат приема на пациенти, както и твърденията за промяна на здравната вноска.


Планираме увеличение на заплатите в спешна помощ с 15% и подпомагане на общинските болници през следващата година


"Имаме идеи и визия за нужните промени в сферата на здравеопазването", каза още депутатът. Той поясни, че за следващата година ще се предложи: увеличение на заплатите на спешна помощ с 15%, подпомагане на общинските болници в труднодостъпните и отдалечени региони и достъпа на хората до тях; подобряване на апаратурата на спешната помощ; потребителската такса за пенсионерите ще бъде 1 лев, каквото е и предизборното обещание, а разликата ще се поема от държавния бюджет. "Това е заложено в бюджета, който скоро ще стане факт", заключи Емил Райнов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Дан Колов оживява и възпитава в детска книга

Дан Колов оживява и възпитава в детска книга

"Много се вълнувам да споделя с вас, че на ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв