Свързани новини

30.10.2013 13:52

Клисарова: Няма опасност от нулева година

Видян 1391 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Няма опасност от нулева година в протестиращите университети. Една нулева година би попречила на всички. Това каза пред бТВ образователният министър Анелия Клисарова.


Всеки ректор ще събере студентите и ще се вземат решения как да "доучат" годината", добави тя и прикани всички студенти, които имат желание да разговарят с нея по теми, които ги вълнуват за образованието и образователните реформи да заповядат при нея идния вторник. "Ще се срещна със студентите. Имаме важни въпроси за решаване", категорична е Клисарова.


"Образованието трябва да е приоритет на обществото. Трябва да се търси консенсус между всички политически сили по тази тема. Да не забравяме, че именно то е ключът към развитието на нацията и не трябва да се подценява", заяви министърът.


"В бюджет 2014 образованието е приоритет, със 100 млн. е увеличена сумата, предвидена за него. Тези пари са в централния бюджет. От тях 25-30% са определени за висше образование. Приоритетно е да изградим стратегията относно него. Всеки университет ще бъде подпомогнат на базата на качество – не на брой студенти. Да не забравяме, че основното наше задължение е да подсигурим реализацията на младите хора. В момента се разработва наредбата за специализациите", уточни Клисарова.


За увеличението на заплатите на учителите, тя коментира, че такива ще са на лице в почти всички учебни заведения. "В новия бюджет са предвидени оптимизации – равен достъп на всички до образованието. Има стратегия за намаляване на отпадналите деца от училище. През изминалата година те никак не са малко и масово е по семейни причини", заключи министърът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

телец