Свързани новини

29.10.2013 15:33

Фандъкова определи София като добър град за протест

Видян 1093 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Младите хора са активни, протестите са процес, който не може и не бива да бъде спиран със забрани”, заяви във вторник столичният кмет Йорданка Фандъкова в коментар на студентската окупация в София и страната.


По думите й висшите учебни заведения са автономни институции, решенията за протести се вземат от академичните ръководства и студентските съвети. Най-важното според Фандъкова е да има диалог и да не се стига до насилие, съобщи bTV.


„В София много граждани имат възможност да упражнят демократичното си право на протест”, посочи кметът и добави, че Столичната община спазва закона и се опитва да създаде такава организация, че гражданите да могат да изразяват своята гражданска позиция и в същото време да не се пречи на работата на хората в града”,


През вчерашния ден пък студенти от Нов български университет (НБУ) блокираха Околовръстното шосе в София в знак на съпричастност с исканията на колегите им от Алма Матер, който вече няколко дни остава затворен за учебни занятия. Младежите подкрепиха окупацията на Ректората с искане за оставка на кабинета и нов морал в политиката.


Освен НБУ, към "ранобудните студенти", както сами нарекоха себе си младежите в социалната мрежа Фейсбук, към тях се присъединиха също Техническият, Медицинският и Лесотехническият университет, НАТФИЗ и УНСС. Протестните действия вече се разрастват и в други големи университети в страната.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

везни