Свързани новини

28.10.2013 16:33

Бразилия: За гафа Боевски е виновен Марин Райков

Видян 2192 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Посланикът на Бразилия в нашата страна Мануел ду Насименто потвърди в ефир гафа на служебния кабинет на премиера Марин Райков, който беше и външен министър. "Слаба комуникация. Веригата се къса някъде - заяви дипломатът. - Не мога да кажа защо властите в България не са знаели за освобождаването на Гълъбин Боевски. Този случай е значим. Делото срещу него в Бразилия продължава, те просто не го искат там", добави Насименто. Той обясни, че документът "експулсао" най-често е за 5 години, което означава, че за този период Боевски няма право да стъпи в Бразилия.


Боевски е напуснал затвора на 18 октомври, въпреки че е получил документа "експулсао" на 13 март, а на 5 април е било информирано консулството ни в Сао Паулу, коментираха водещите.


"Пасаванът се вади за 24 часа. Паспортите на задържаните изчезват често. Щом са извадили на Боевски паспорт, значи е направено запитване в София. Всъщност пасавани вече няма, има временни паспорти, които важат за една година", заяви посланикът.


По този начин той прехвърли топката във Външно министерство, където би трябвало да е постъпило въпросното запитване.


Ивет Добромирова твърдеше, че нотата до консулството ни в Бразилия за експулсирането на Гълъбин Боевски не е стигнала до служебния премиер и външен министър по това време Марин Райков. Това, както стана официално ясно от бразлиската официалнта позиция, е поредната й лъжа. Също като „незнаенето” на Райков за опрощаването на едни 300 млн., като наливането на други милиони в спрения проект Белене и предложението от външния министър Марин Райков към премиера Марин Райков да бъде назначен за посланик в Италия дипломатът Марин Райков, които са едно и също лице.


„Добромирова, която продължава да се подписва като медиен координар и говорител на служебния кабинет, който не съществува от пет месеца, заявява от "името на служебния министър на външните работи и служебен министър-председател", иронизира я сайтът Гласове.


"Никой, никога по никакъв повод нито официално, нито неофициално, нито устно, нито писмено не е информирал Марин Райков нито в качеството му на външен министър, нито в качеството му на министър-председател за нищо, свързано с казуса на Гълъбин Боевски по време на целия му мандат.


Нещо повече - до днес, когато медиите отново се фокусираха върху проблема, г-н Райков реално не знаеше изобщо за ситуацията с известния ни спортист по простата причина, че когато Гълъбин Боевски беше задържан и съден в Бразилия, г-н Райков от своя страна беше посланик във Франция и подобен род криминални новини са били далеч от неговия фокус".


Пълни глупости, защото на 13 март 2013 г., за което става въпрос – никой не говори за ареста, а за пускането от затвора на Боевски, та на 13 март 2013 г. външен министър и премиер на България е Марин Райков. А посланик на страната ни в Бразилия е братовчедът на неговия шеф от времето, когато е зам.-министър Николай Младенов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да откриете, че простите решения са най-ефективни

Днес може да откриете, че простите решения са