Свързани новини

15.10.2013 10:17

Фандъкова е кмет на годината

Видян 1309 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова е носителят на наградата "Кмет на годината 2013". Призовете в първото издание на конкурса, организиран от Портала на българските общини Kmeta.bg, бяха връчени на тържествена церемония в курортен комплекс Албена, където в момента се провежда деветата годишна среща на местните власти.


Отличия от конкурса "Кмет на годината" получиха градоначалниците на Бургас, Разлог, Шумен, Велико Търново, Добрич, Крумовград, Разград, Стара Загора и Неделино. Номинирани за спечелване на призовете в деветте категории на конкурса бяха всички 264 управници на общини в страната. Самите те имаха право да участват в гласуването, което определи победителите.


Кметът на Бургас Димитър Николов получи наградата в категорията "Успешно привличане на инвестиции". Като първи в "Успешно усвояване на евросредства" градоначалниците поставиха кметът на Разлог Красимир Герчев.


Признанието "Благоустрояване на градска среда" заслужи кметът на Шумен Красимир Костов. Отличието в категорията "Развитие на туризма" бе връчено на кмета на Велико Търново Даниел Панов. Добрич бе удостоен с наградата за "Осигуряване на съвременни условия за отглеждане на деца". Приза получи кметът на града Детелина Николова.


Вотът на градоначалниците постави кметът на Крумовград Себихан Мехмед на първо място в категорията "Опазване на природата". Призът "Поддържане и развитие на спорта в града" бе връчен на Денчо Бояджиев, кмет на Разград.


Титлата "Кмет на гражданите" си поделиха управниците на Стара Загора и Неделино. Това беше единствената категория, в която гласуването беше отворено за всички граждани.   


Големите победители в първия по рода си конкурс "Кмет на годината" получиха специално изработени кристални статуетки, както и грамоти.


"Бихме искали да дадем награда на всеки кмет. Защото, сигурен съм, а вероятно и всички вие тук, че всеки кмет е направил за общината и хората неща, които заслужават награда!", отбеляза в словото си изпълнителният директор на Kmeta.bg Боян Томов. "Благодарение на конкурса ние ще покажем на българските кметове, че работата им се следи и че се оценява. Ще покажем добрите практики и ще откроим отделните стъпки към постигането им", заяви още той, подчертавайки, че мисията на Kmeta.bg е да покаже колко е важна ролята на градоначалниците за цялостното управление на страната.


Победителите в надпреварата на Kmeta.bg бяха избрани чрез онлайн гласуване на сайта на конкурса - konkurs.kmeta.bg. То стартира на 23 септември и приключи в 00:00 часа на 12 октомври.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.