Свързани новини

14.10.2013 16:10

Фандъкова: Говорител съм на столичани по проблема с бежанците

Видян 1628 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Върховният комисариат по бежанците към ООН категорично отхвърля всякакво свое участие в одобряването на сгради сега използвани като центрове за прием на търсещите убежище във Враждебна и Военна рампа, както бе заявено тази сутрин от председателя на Държавната агенция за бежанците г-н Чирпанлиев в интервю за Българската национална телевизия. ВКБООН от самото начало счита условията в тези два центъра като мизерни и веднага призова правителството да увеличи усилията си за осигуряването на адекватни и достойни условия за търсещите убежище в страната”, се казва в писмо до 19’ на световната институция. То опровергава оправданията на българското правителство, което зорлем настани в милионния град огромна част от бежанците.


Атакувана политически по темата, след като призова здравните власти да вземат присърце хуманитарната драма, Йорданка Фандъкова заяви: „Поставям този проблем като гражданин на София. Вече от месец непрекъснато съм до живеещите в засегнатите от бежанската вълна квартали и по тази причина се явявам и говорител на хората, за които това е ежедневие. Единствената ми цел е да помогна”.


Междувременно експерти по сигурността коментираха, че числото на бежанците у нас съзнателно се минимизира. Те отдавна не са 6000, а вече са над 10 000 като е възможно до зимата да се удвоят. Проблемът е огромен, защото веднъж получили подслон у нас, тези хора го превръщат в база за прииждане на още свои роднини, близки, приятели. Рискът става неуправляем, тъй като попаднал в големия град и разтворен в него, този поток от хора не може да се проследи.


Има и нова тенденция – гърците ни пращат от „своите” бежанци, така че проблемна става не само турската, а и другата ни южна граница. Процесът не се контролира и отваря още една пробойна в националната сигурност.


Трети кръг от проблеми е свързан с междуетническите противоречия вътре в бежанския поток. Сирийците се оплакват, че по-бойните африканци им отнемат храната и другите дарения, а самите жертви на гражданската война, под чието знаме прииждат нечаканите гости, гладуват и студуват.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да се почувствате под напрежение

Днес може да се почувствате под напрежение от