Свързани новини

11.10.2013 16:43

Изнудват близки на починали

Видян 1779 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Неизвестни бандити изнудват близки на наскоро починали хора за пари, съобщиха от пловдивската полиция, предаде Блиц. Там са получили оплаквания, че напоследък се звъни на телефоните на почернени семейства и се заявява, че мъртвият им роднина е взел определена сума на заем от отсрещната страна, но не се е издължил. Според измамника роднината трябва да върне борча, следват и заплахи и изнудвания.

Това е най-новата схема за рекет, освен общоизвестните с мними лекари, адвокати, болни близки и колетни пратки. В тази връзка ОДМВР Пловдив започва разпространение на специални брошури сред гражданите, в които обстойно се обяснява как да се предпазят от мошеници.


Специалистите съветват при подобни случаи да не се връзват хората само на телефонна връзка, а да настояват за лична среща с човека, който им звъни по телефона. Не се хващайте и на радостни възгласи, в които ви съобщават как и каква награда сте спечелили и колко трябва да платите за доставката. Записвайте регистрационните номера на автомобили, с които идват да контактуват непознати за вас лица. В никакъв случай не предприемайте разплащания чрез трети лица, особено в други населени места или чрез „услужливо” изпратени ви шофьори на таксиметрови автомобили. Подобно настояване е почти сигурен белег, че ще бъдете измамени!


При всяко съмнително обаждане, преди да предприемете каквото и да било по изпълнение на исканията, първо се посъветвайте с близките ви хора, които са около вас и на които знаете със сигурност телефонните номера, вашия полицейски инспектор по местоживеене или позвъните на тел. 112. 



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.