Свързани новини

11.10.2013 13:40

ВАС реши спора за изпълнител на завода за отпадъци

Видян 1679 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Върховният административен съд потвърди решението на Столичната община, с което е избран за изпълнител за строежа на завода за софийския боклук обединението Актор АД - Хелектор АД", със седалище Гърция гр.Атина.


Тричленен състав на Върховния административен съд на Република България обяви в четвъртък решение по дело 10086/2013 г. Образувано е по три жалби, първата-от обединение "Актор АД - Хелектор АД", със седалище Гърция гр.Атина, втората- от обединение "Станилов-Данеко" ДЗЗД /дружество по ЗЗД/, със седалище гр.София и третата - от кмета на Столична община, всички-срещу Решение № 709 от 19.06.2013г. на Комисията за защита на конкуренцията/КЗК/, постановено по обединена преписка № КЗК- 488/508/2013г., с което е отменена Заповед №СО-РД-09-02-104/26.04.2013г.на кмета на Столична община за класиране на участниците и определяне на изпълнител за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Изпълнение на фаза II на проект „Интегрирана система от съоръжения за третиране на битовите отпадъци на Столична община”- Проектиране и строителство на завод за Механично-биологично третиране (МБТ) на отпадъци с производство на RDF- гориво. 

С решение на КЗК процедурата е върната на възложителя на етап разглеждане на документите в плик № 1 за съответствие с критериите за подбор, при спазване на указанията, дадени в мотивите на решението.

С решението на ВАС се отменя решение № 709 от 19.06.2013г. на Комисията за защита на конкуренцията, постановено по обединена преписка № КЗК- 488/508/2013г. на КЗК и вместо него съдът постановява следното:

отхвърлят се жалбите на съвместно предприятие "ВСМ-СПХ" и на обединение "Станилов-Данеко" ДЗЗД срещу Заповед № СО-РД-09-02104/26.04.2013 г. на кмета на Столичната община. Това означава, че се потвърждава решението  на възложителя - Столичната община, с което е избран за изпълнител обединението "Актор АД - Хелектор АД", със седалище Гърция гр.Атина

Решението е окончателно, съобщиха от ВАС. 




Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

водолей

Днес може да усетите потребност за размисъл върху вашите дългосрочни цели

Днес може да усетите потребност за размисъл върху