Свързани новини

10.10.2013 14:10

Тома Белев: Не съм получил нито лев заплата от Зелени Балкани

Видян 3301 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За спекула с документи ВАС отстрани от конкурса за изработване План за управление на Национален парк Пирин - Обединение Пирин 2014, консорциум между Зелени Балкани на Тома Белев и българо-швейцарската фондация Биоразнообразие на Петко Цветков. Зеленият октопод реши да си отмъсти за загубените 1 650 000 лева и сезира главния прокурор Сотир Цацаров за „системно престъпно бездействие на държавната администрация и предоставяне на подвеждаща информация от концесионера Юлен АД на ски зона Банско“. 

Според данни на Белев, в Банско са изсечени 150-160 хектара гори доста повече от разрешените за концесия 99,5 хектара. Тази площ обаче не е доказана, от геодезичната проверка на МОСВ.  От своя страна концесионерите Юлен обвиняват екокоалицията За да остане природа в България на Белев, че от години води целенасочена негативна кампания срещу развитието на зимния туризъм в България. 

Без да е страна по спор между държавата и концесионера, който не съществува, въпросната коалиция иска разтрогване на концесията, и дори обвини община Банско, която има акционерно участие 12% в ски зоната в незаинтересованост и нехайство. 

Зеленият октопод явно няма да се примири лесно, че са му отнели тези близо 2 милиона лева за Пирин. Странно защо зелените организации са толкова гневни, след като претендират че правят всичко за българската природа без пари и полза роду. 

Тома Белев, попитан от зелената медия на България econews.bg, дори заяви, че не е получавал досега нито лев от Зелени Балкани и че финансовите операции и отчети на дружествата от кръга на Зеления Октопод били достъпни за всички хора. Той нарече инсинуации фактите, че условията на конкурса за Пирин, в който неговите организации участват, са направени така, че само те да отговарят на условията да печелят. Напомняме, че само преди броени дни излезе информацията за нагласения конкурс за парк Българка, с който Зеления октопод ще се облажи с повече от 800000 лева.

Адвокат Свилен Овчаров неуспешно се опита да защити Тома Белев, заявявайки: „МОСВ не е особено добър приятел на За да остане природа в България“. 

Кой на кого е приятел и защо само една клика от зелени организации години наред печели конкурси и обществени поръчки, вече стана ясно. Крайно време е следствените органи да вземат нужните мерки срещу Зеления октопод, за да проверят отговарят ли твърденията, че всичко се прави безкористно.


 

 



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

дева

Служебната работа ще бъде толкова много

Служебната работа ще е толкова много, че няма да имате