Свързани новини

09.10.2013 13:40

"Четвъртата власт" се срина!

Видян 2685 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Рейтингът на сериала “Четвърта власт” се срина, показват данните на пийпълметричната агенция на ГАРБ. От 4,3 % среден рейтинг, с който се отчетоха първите два епизода на широко одумвания сериал, третата серия вече има едва 3,4 % гледаемост. “Скоро вестникарският сериал ще постигне “успеха” на “Дунав мост”, коментират тв експерти.


Продуцентката и програмен директор на БНТ Севда Шишманова обяви, че съвместява всички длъжности в държавната телевизия по необходимост. Нищо, че там работят близо 2000 души. “Неудобно ми е, но трябва да уточня още нещо, че в киното е практика хората, ангажирани с един проект, да работят за него по няколко позиции - като сценаристи, продуценти, режисьори и консултанти едновременно, пише Шоу.


Обяснимо е защо консултирам сценария на проект с такава тематика и мащаб за БНТ. Това е производствен процес, в който продуцентите, които представляват БНТ, имат пряко участие в работата по сценария, кастинга, избора на режисьори и оператори, контролират снимачния и постпродукционен процес и имат окончателното решение по отношение на филма”, обясни Шишманова защо съвместява няколко длъжности в една. В същото време изпълнителният продуцент на “Четвърта власт” Найо Тицин издаде осъдителни присъди за всички нехаресали творбата му.


“Не очаквах такава организирана атака срещу сериала. Очаквах критичните коментари да бъдат на много по-високо и журналистическо, и гражданско ниво, а не на такова ниско равнище. Изглежда някои представители на четвъртата власт не приемат чуждо мнение и виждане за това как би трябвало да бъде упражнявана журналистическата професия. Разбирам, че е трудно да признаеш дори пред себе си, че компромисите, които ти се налага да правиш като журналист, в един момент ще излязат наяве. Истината е, че реакцията на петима графомани, изливащи комплексите си чрез коментарите си срещу “Четвърта власт”, мен кой знае колко не ме интересува.


Аз се радвам и благодаря на всички злонамерени критики, на лицата от изпълнителната власт, че са поискали този договор, за да го извадят като компромат срещу мен. Благодаря на Нора Стоичкова, Сашо Симов, Кодинова и други, че така нападнаха сериала, защото това е идеален материал за началото на втори сезон. Както се казва, животът сам пише сценария”, заяви той в заявление с взаимноизключващи се твърдения.


Според него от времето на “Дунав мост” са минали близо 15 години и никой не може да достигне провала на най-широко коментирания към този момент БНТ-ейски сериал. “Българските кинаджии са вече едно ново поколение. Голяма част от нашия екип е работил в американски и италиански продукции. Не мога да сравнявам нашия сериал с “Дунав мост”. Но от 2005 г. досега БНТ е произвела 13 сериала. Вие за колко от тях си спомняте? Като изключим “Под прикритие” и настоящия сериал, който се надявам да се запомни, за другите 11 проекта помните ли нещо? Но БНТ ги е произвела и в много случаи с много по-високи бюджети от нашия”, твърди Тицин.


Продуцентът и пиар на Иван Костов признава, че бюджетът на “Четвърта власт” е равен с този на “Под прикритие”. “Бюджетът ни е малко над 2,1 млн. лева. Парите ни за целия сезон (12 епизода – б.а.) са равни на хонорара на Чарли Шийн за един епизод в “Двама мъже и половина”, обяснява той. “Каква несправедливост. Тоя тъпак Чарли да взима толкова кинти за тъпата си роля в тоя скапан сериал”, коментира във Фейсбук редакторката на “Комисията Павлов” Марта Евтимова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп