Свързани новини

03.10.2013 11:25

Обещано: Ще има пари за онкоболните

Видян 1021 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В бюджета за 2014 г. ще бъдат заложени достатъчно средства за лекарствата на онкоболните. Това заяви пред Нова телевизия управителят на НЗОК д-р Румяна Тодорова. „В бюджета за догодина ще бъдат заложени достатъчно средства за лекарствата на онкоболните. В момента Касата заплаща над 350 препарата неограничено, за всички, които имат нужда”, увери тя. 


„Здравната каса е финансова институция и бюджетът й е фиксиран от парламента. Когато влизат нови диагнози и препарати, понякога парите не достигат, обясни шефът на НЗОК.

 

„Някой прибра 1,5 млрд. лева. Трябва да се каже къде отидоха тези пари, защото това са парите от нашите вноски”, заяви още шефът на Касата и добави, че се надява случаят да бъде разследван от прокуратурата. 

 

„Догодина всичко с медикаментите ще бъде наред, но ще бъде въведен много по-строг  контрол. Ако обаче нормативната наредба не се промени и навлизат все нови и нови лекарства, може да има проблем. Не е по силите на фонда да поема толкова скъпоструващи лекарства”, каза още д-р Тодорова.

  

Междувременно д-р Иван Кокалов, зам.-председател на КНСБ и член на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), заяви пред бТВ: "Няма пречки от страна на НЗОК и Българския лекарски съюз скъпото лекарство срещу напреднал стадий на рак на гърдата да бъде платено от Касата".

 

"Не сме коравосърдечни убийци, както ни нарекоха”, посочи той и поясни, че НЗОК работи по правила. Д-р Иван Кокалов уточни, че бюджетната година на касата започва през декември и в момента текат преговори.


Онкоболната Диана Борлакова, която поведе кампания за държавно финансиране на скъпия медикамент, обясни, че то стои и чака да бъде обсъдено от 10 месеца.

 

 

 



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

лъв

Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови контакти


Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови