Свързани новини

02.10.2013 15:35

Йовчев обяви извънредна ситуация заради бежанците

Видян 1491 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ЕК най-вероятно ще ни отпусне пари за бежанците, но не се знае колко ще бъдат те, каза на депутатите вътрешният министър Цветлин Йовчев, който оглавява и Националния оперативен щаб.

Не мога да се ангажирам предварително какъв ще бъде обемът на помощта, каза той, но подчерта, че разговорите, които вървят от вчера с експертната група на ЕК, която е у нас, са в конструктивен дух.

Йовчев очаква, че в резултат на заключението на експертната група, която е тук от вчера, ще ни бъдат отпуснати средства за овладяване на бежанската криза.

България се намира в извънредна ситуация, обобщи той. Определено дефинираме пакет от рискове, които произтичат от тази криза.

Не бива да пренебрегваме рисковете за националната сигурност от навлизането на лица, които изповядват екстремистки идеи и са свързани с терористични организации,

заяви вицепремиерът и МВР-шеф Цветлин Йовчев в отговор на Цветан Цветанов по време на блиц-контрола в парламента.

Екипи на ДАНС са разработили пакет от критерии, по които да оценяват влезлите в страната бежанци - дали представляват заплаха за националната сигурност и дали са терористи .

Йовчев изреди и риска от напрежението, което възниква в бежанските центрове, като констатира и нарасналите престъпления, извършени от бежанци.

Има данни за повишаване на престъпността в някои места, засилено е полицейското присъствие, призна МВР-министърът, като добави, че се работи и с охранителните фирми.

Имаме активна работа по намирането на нови места. през последния месец капацитетът е разширен с 1300 места, работи се за отваряне на още 1500 места, цитира още като мерки по овладяване на бежанската криза вицепремиерът.

Той не пропусна и медицинският контрол на бежанците. Извършва се непрекъснат мониторинг от Центъра за заразни болести не само у нас, но и в съседните страни, добави Йовчев.



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

козирог