Свързани новини

01.10.2013 16:53

СОС с парламентарен секретар

Видян 1018 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Депутати и общинари се обединиха около идеята Столичната община да има парламентарен секретар, който да осъществява комуникацията между общината и законодателната власт. Предложението беше направено от депутата Георги Кадиев от Коалиция за България, който е и бивш общински съветник, на дискусията Ден на диалога в Столичната община, организирана ежегодно от Националното сдружение на общините.

В срещата участваха председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков, заместник-кметове и районни кметове на София, както и народни представители.

Идеята за общински парламентарен секретар цели да подобри диалога между общината и парламента, който според участниците в дискусията не е на достатъчно добро ниво. По думите на Кадиев ежедневно в Народното събрание се случват неща от интерес за Столичната община, в която живеят една пета от жителите на страната.

Депутати и общински съветници обсъдиха и готвените промени в Закона за обществените поръчки. Народният председател от левицата Жельо Бойчев обясни, че Столичната община е най-големият възложител в държавата и тепърва предстоят обсъждания по промените. Бойчев, който също беше общинар, гарантира, че третият метродиаметър ще бъде със сигурност в следващия програмен период. Въпросът според Бойчев е дали ще има възможност оперативната програма да финансира един или два участъка от него. В момента се разглежда възможността за финансиране и на подвижния състав на метрото, посочи Бойчев.




Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв