Свързани новини

24.09.2013 15:30

БНТ фалира от сериали

Видян 2520 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българската национална телевизия е приключила 3 и половина месеца предсрочно парите и сериалите й в момента са на кредит. При това снимките на четвъртия сезон на Под прикритие тепърва започват.


През тази година държавната телевизия удари дъното с безсмислената тв поредица Недадените. Подобна съдба кинокритиците предвещават и на започващия тази седмица сериал Четвърта власт, който е населен с дебютанти и парашутисти. Освен това през него ще се прокарва пропагандата на кръга Капитал, който е обогатил поредицата със сценаристи, непрофесионалисти в игралния жанр, каквито са и продуцентът и режисьорите на продукцията. В задачата се пита по каква точно причина от парите на данъкоплатеца се харчи за продукта и то огромна шестцифрена сума.


И още, от какъв зор дори се влиза в борчове поради реализацията на подобни напъни пред най-голямата банка у нас Булбанк. Особено, като имаме предвид, че бедният български народ дава 70 милиона годишно субсидия и още десетина милиона държавен пиар и реклама в касата на медията.


Дори шлагерът Под прикритие, където уж всички паднаха убити и ранени, сега ще ги съживява. Даже той обаче е неспособен да премине рейтинг от 6 процента, колкото бТВ вади в  най-заспалите си часове и с най-негледаните си рубрики.


Мнозина биха се зачудили от какво се налага да се правят тези фантастични разходи, вместо да се излъчват любими стари филми или да се купуват доста по-изгодните хитови чужди поредици.


Най-вероятно става въпрос за практиката, описвана в доста статии на тв труженици, според които шефките на медията яко се облажват от комисионни и връщане на пари под масата при реализацията на прескъпите си проекти.


И без друго е странно как при 2000 души щат, почти всички основни продукции на медията са чужди. И как частните телевизии правят много по-значими рейтинги с 5-10 пъти по-малко служители.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби

Използвайте методичността си

Не позволявайте на ежедневните неразбории да помрачат