Свързани новини

24.09.2013 14:49

Парите от данък „лихва" на Дянков отиват за образование

Видян 1556 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Без консенсус за данъчния пакет на Министерския съвет приключи днешната тристранка. След заседанието финансовият министър Петър Чобанов изрази задоволството си от чутите позиции, въпреки че участниците в НСТС не се доближиха в позициите си за данъчните закони, предаде Нюзбг.


Припомняме, синдикатите искат въвеждане на необлагаем минимум, както и са против, че от дневния ред липсва обсъждане на семейното подоходно облагане.


Бизнесът пък не е съгласен с вдигане на минималната работна заплата още от тази година, както и са скептични относно увеличаване ръста на максималния осигурителен доход


Единодушни са обаче по повод на борбата със сивия сектор. Чобанов подчерта, че се гледа на следващата година като година на данъчната система, като се очаква да се видят първите резултати от промените в нея.


Новината от днешното заседание обаче е, че данък „депозит", въведен от Симеон Дянков, на този етап остава. Като цяло тази година не предвиждаме неговото отпадане, посочи Петър Чобанов.


От него се разчита на 90 милиона лева и да се използват за допълнително финансиране на образованието. В средносрочен план обаче се обмисля дали да не отпадне.


Чобанов обясни още, че веднъж тази година минималната работна заплата вече е увеличавана и за второ увеличение на този етап в НСТС няма консенсус. За догодина виждаме възможност тя да бъде повишена, изтъкна финансовият министър.


Ще се отнесем изключително добросъвестно към това, което предлагате, увери по време на тристранката финансовият министър Петър Чобанов участниците в тристранния съвет. Беше стойностен дебат, доволен е той.


Чобанов се обяви за предсказуемост при големи данъчни промени. Първо обаче според финансист номер 1 трябва да се заздрави приходната система, да се видят възможностите й за събираемост.


Не затваряме врата за семейното подоходно облагане, обясни финансовият министър. Приоритет обаче е да се рестартира икономиката. Заради липсата на консенсус в НСТС на дневен ред не стои въвеждането на необлагаем минимум. Продължава дискусията по усъвършенстване на единната сметка, каза още министър Чобанов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Почина бащата на убития Митко от Цалапица

Почина бащата на убития Митко от Цалапица

Бащата на убития младеж от Цалапица ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и