Свързани новини

19.09.2013 14:11

Още два дома за бежанци ще отворят в София

Видян 1655 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След скандалите около дома за бежанци в Овча купел, от който проплакаха съседите му, подложени на психически тормоз, побоища, кражби и заплахи , София ще трябва да приеме още две подобни места за настаняване.


Досега се знаеше, че едното от тях е предвидено да бъде във Враждебна. Това е доста странно предвид факта, че само преди година и 2 месеца страната ни пострада от терористичен акт на едно от международните си летища – бургаското Сарафово. Сега рисковият контингент от дошли неизвостно откъде хора, за които не знаем колко от тях са престъпници, ще бъде настанен непосредствено до най-голямото в страната Летище София.


Кметът на Район Кремиковци и местната общественост са алармирали общинската и държавната власт за крайното нежелание за посрещане на голяма група пришълци. Не е тайна, че там вече има проблемни махали, в които представители на малцинствата редовно отправят предизвикателства към закона. Картината заплашва да стане страховита с прибавянето на още едно гнездо на потенциално напрежение, опасяват се съкварталците.


Кметът Йорданка Фандъкова информира 19 минути, че държавата смята да разкрие и в квартал Военна рампа на столицата дом за бежанци. Така местата за настаняването им вече ще станат три.


Не е ясно по каква причина чужденците биват отпращани на стотици километри от границата ни с Турция, която пресичат в търсене на по-добър живот. Практиката в други държави показва, че подобни лагери се организират далече от големи градове точно, за да не се провокира напрежение. А то неминуемо настъпва, тъй като наблюденията на преките очевидци на поведението на бежанците са ужасяващи. Пред Нова телевизия хората разказаха покъртителни неща за това как от 6 сутринта до среднощ гостите на страната ни нарушават обществения ред по всевъзможни начини – вдигат неистов шум, прилагат неоправдано насилие, демонстративно правят секс на открито и се облекчават в зелените площи – все неща, които законите у нас категорично забраняват.


Кметът Фандъкова обеща пред 19’, че лично ще следи проблема и ще се срещне с потърпевшите от комшийството с лагерите. Софиянци могат да разчитат на нея и общинската полиция да ги подкрепят при ситуация на проблем, след като държавата е абдикирала от отговорност по темата.


Заради обвиненията за недобронамереност, които получихме в сайта, сме дължи да кажем, че 19’ не прави нищо повече от това да разказва какво се случва в нашия град. Бихме могли да се правим, че проблемът не съществува. Ние обаче се опитваме да помогнем на гражданите и общината да намерят най-бързите решения. Защото, наред с наистина прокудените от домовете им хора, в потока бежанци присъстват и съзнателни нарушители на обществения ред. В. 24 часа запечата късането на българското знаме от тяхна страна, В.Телеграф описа как продават телата си, в.Преса и други печатни и електронни медии разказаха за грабителски акции на бежанци. Нова телевизия пък даде думата на засегнатите съседи на дома в Овча купел, които с много болка разказаха за тормоза, на който са подложени в собствените им домове от хора, на които ние като данъкоплатци осигуряваме високо платено от нас гостоприемство.


Най-срамно е скриването на „българския” „еврокомисар по бежанците” Кристалина Георгиева. Тя се скъса да обикаля горещите точки по планетата за наша сметка, ала не пожела да види какво се случва с хората в родния й град покрай ресорната й тема за подслона на прокудените.


На прекалените светци ще напомним първия принцип на демокрацията, на който ние много държим. Той е доста прост, но явно не се разбира от тях: правата на всеки важат дотам, докъдето започват да нарушават правата на друг.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

козирог