Свързани новини

19.09.2013 13:01

Озверели цигани искали да линчуват продавачка

Видян 1105 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Екшън, който по чудо не завършва трагично, се е разразил преди няколко дни в „Меден рудник“. Случая остава покрит и за него няма нито ред в полицейските сводки. За инцидента обаче страховито се говори вече трети ден из най-големия бургаски комплекс.


„Всичко се случи в неделя на кръстовището на ул.“Петрова нива“ с „Въстаническа“, където има денонощен магазин. Цял ден на метри от него се вихреше люта ромска сватба. Бяха поставили един фургон по средата на улицата и мощни кючеци озвучаваха целия квартал, но този тормоз, на който сме подложени ежеседмично, ни се стори като красива приказка в сравнение със случилото се по-късно през вечерта“, разказва пред "Флагман" очевидец.


„Проблемите започнаха около 20 часа, когато 10 -15 роми заедно с тумба деца се запътиха към бакалията, където възрастните се правиха, че пазаруват, а малките деца крадяха, каквото им падне и бягаха навън. Продавачката се изплаши и опита да изгони тълпата от магазина. При затварянето на вратата обаче тя очевидно е бутнала на земята бременна ромка, която стана, изтупа се и тръгна. Останалите обаче побесняха и за секунди целият магазин бе обграден. Цялата сватба се изсипа отпред и крещеше нещо на цигански“, продължи свирепия си разказ нашия източник.


По думите му смуглите индивиди започнали яростно да блъскат по заключената врата на магазина. Жената обаче натиснала паник-бутона и на мястото се озовават цели четири екипа на СОТ 161. Те от своя страна виждат, че не могат да овладеят ситуацията и бързо сигнализират на полицията, но на място идва само един полицейски автомобил от Четвърто РПУ.


„Полицаите, като дойдоха, започна с молби и караха ромите да се оттеглят, но те продължаваха да викат по магазинерката и да бият с юмруци по вратата и прозорците. В това време някой от тях счупи стъклото и няколко човека се нарязаха, след което се чуха още по-свирепи викове“, допълни очевидецът. В крайна сметка ромите се оттеглили, като арестуван е само един, който през цялото време заплашвал и обиждал униформените. Под полицейски кордон е извадена и пребледнялата като платно магазинерка.


И това никак не е първия подобен инцидент през това лято. Почти всяка седмица кварталът е вдиган на крак от ромските сватби, а полицията така и не смее да се намеси, коментират жителите на "Меден рудник".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

телец