Свързани новини

18.09.2013 11:09

Семейство жестоки убийци ликвидирало над 30 души, включително майки и деца

Видян 1665 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Семейство от Русия стои зад шестгодишен терор, при който те ликвидирали най-малко 30 души и извършили безброй обири, съобщиха от руската полиция. Бившата детска учителка 46-годишната Инеса Таривердиева и вторият й съпруг, 35-годишният зъболекар Роман Подкопаев стоят зад безброй безмилостни серийни убийства. По случая с „Бандата на амазонките“, както още известно семейството в Русия, са работили в течение на няколко години едва ли не почти всичките следователи в южната част на страната. Групата бе заловена миналата седмица.


Дъщерята на Таривердиева от първия й брак, 25-годишната Витория, и другата й 13-годишна дъщеря Анастасия също „са участвали активно във всичките престъпления“, казаха още от полицията в Ростов. Подкопаев бе убит при престрелка с полицията, при опит на стражите на реда да арестуват убийците. Виктория бе сериозно ранена при задържането.


Шестима полицаи са сред жертвите на семейството, което почнало със своите ужасни престъпления преди около шест години, макар че има информация за техни провинения, датираща от далечната 1998 г. Според информацията, първо те убивали полицаите, за да им вземат оръжията, а впоследствие и за чисто удоволствие.


За тях убийствата и обирите са били „като ден в офиса“, разказа самата Инеса, която също признава, че ненавижда полицията, защото „е гангстер по природа“. Убийствата бяха средство за печелене на пари, каза още тя, преди да покаже на следствието как с пистолет е убивала жертвите си.


Тя разказа как при едно от убийствата през 2009 г. групата е убила парашутиста Дмитрий Чудаков, съпругата му Ирина и едва седемгодишния им син Саша с полуавтоматично оръжие, а Виктория наръгала дъщеричката на семейството 37 пъти с нож. Хладнокръвните убийци нападнали колата им на отбивка, за да откраднал лаптоп, сешоар и фотоапарат. „Не съм убивала децата. Съпругът ми ги застреля“, твърди Инеса, която призна, че е застреляла родителите.


При друг случай бандата е измъчвала и убила две тийнейджърки, избождайки им очите. Едната от жертвите била кръщелница на Инеса. Бившата учителка е обрала дома на момичето, защото е знаела, че баща й е страстен ловджия и е притежавал доста пушки. Тя се скрила в къщата със своята банда, чакайки родителите на момичето да се върнат. Но вместо тях се прибрали кръщелницата й и нейна приятелка и те ги убили.


Бандата използвала предтекста, че отива на къмпинг, за да върши ужасяващите убийства. Владимир Маркин, говорител на руската Следствена комисия, разказа: „Те са изглеждали като напълно нормално семейство. Представете си, майката, бащата, децата, две дъщери. Сигурен съм, че когато хората са ги гледали, и на ум не им е минавало, че те са способни да планират убийство“, каза той.


По данни на полицията, Инеса и съпругът й имат висше образование. Преди няколко години Инеса се отказала напълно от работата си в детската градина, за да се отдаде изцяло на убийствата и грабежите. В крайна сметка групата бе арестувана след грабеж на дома на военен офицер в селището Аксай. Там те убили съпруг и съпруга, откраднали алкохол и свещи, защото не намерили пари.


Подкопаев и приемната му дъщеря Виктория си тръгнали от местопрестъплението със скутер, но минути по-късно били спрени от полицейски патрул за проверка на документите. Когато им били поискани документите, те извадили оръжията си и започнали да стрелят. На помощ на патрула се притекла втора кола, но до тогава вече бил убити един полицай. Другият полицай, Алексей Лагода бил ранен. Той разказа от болницата: „Казахме им, че сме от полицията, при което мъжът си вдигна ръцете и започна да стреля по нас“.


При обиск на дома на семейството-убийци полицаите намерили цял арсенал от 20 оръжия, включващ автомати, гранати, пушки, заглушители и муниции. Също и откраднати от жертвите им вещи. При обирите бандата използвала радиостанции и била добре информирана за движенията на полицията. По думите на Маркин, трудно е да се определи колко точно престъпления са извършени от семейството.


Семейството е имало хубава къща в Ставропол, но често е пътувало до съседен Ростов, за да извършва своите престъпления. Инеса и малката й дъщеря са били заловени от полицията на място за палаткуване, където те укривало голям брой оръжия.


В редица доклади Подкопаев се посочва като лидера на групата, но според други източници съпругата е мозъкът и движещата сила зад злите им дела. Тя отказва да назове истинската причина, поради която мрази полицаите, Според една от версиите тя е имала любовник-полицай, който я изоставил заради друга жена. Полицията подозира, че по-късно тя е убила неверния страж на реда заедно с новата му половинка.


Приятел на Инеса разказа за нея: „Всички я наричаха Ина, макар че по паспорт беше Инеса. Тя израстна с майка си и пастрока си, и малкия си брат. Семейството беше добро. Инеса бе красавица и много мъже се въртяха около нея, но пастрокът й я държеше изкъсо и следеше винаги дали се прибира навреме. Тя се караше с него доста“.


„По-късно тя се влюби в азербайджанеца на име Арзу, бащата на Виктория. Той почина при мистериозни обстоятелства в електроцентралата, където работеше. Подкопаев беше заподозрян за смъртта, но по-късно се ожени за Инеса. След това не съм я срещал. Само знам, че по-късно е родила още една дъщеря“, разказа още приятелят.


Според една от версиите, Подкопаев бил любовник на Инеса още преди смъртта на Арзу. Той постоянно я ревнувал от мъжа й и предложил да елиминира азербайджанеца. Жената се съгласила, защото съпругът й бил писнал.


Във връзка с криминалната дейност на групата са арестувани още сестрата на Подкопаев, 26-годишната Анастасия и съпругът й, 31-годишният Сергей Синелник, бивш пътен полицай. Те са заподозрени в подпомагане на семейството при идентифицирането на целите за обир. Също са укривали откраднатото. Плачейки в съдебната зала Анастасия заяви, че не е виновна, но отказа да каже, дали е знаела за престъпленията на роднините й. /БЛИЦ



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей