Свързани новини

17.09.2013 17:09

ГЕРБ внася вот на недоверие

Видян 1198 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ГЕРБ внася вот на недоверие срещу кабинета Орешарски. Това обявиха официално от партията. „Взехме решение за вот на недоверие за цялостната политика на правителството на Тройната коалиция - БСП, ДПС и Атака. Мотивите са лъжите и провала им във всички сфери”, обясни лидерът на партията Бойко Борисов. „Няма сфера, в която това правителство да е направило нещо реално. Приходите намаляват, инвестициите също, а  безработицата се увеличава“, допълни Борисов.


"Много ми се искаше да чуем мнението на други опозиционни партии, но не го чухме и затова решихме да е гласуване срещу цялостната политика. С него още веднъж ще стане безпощадно ясно, че Атака е партията, която крепи това управление", прогнозира лидерът на ГЕРБ. Според него гласуването ще бъде избор за демокрацията и за решаване на проблемите.


Вотът ще бъде внесен в четвъртък в деловодството на парламента, обясни зам.-шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов. Според него правителството няма визия за дългосрочни и краткосрочни политики. ”Единствената опозиционна партия трябва да акцентира върху това, което не се случва в държавата. Ние сме задължени и пред нашите избиратели”, каза още Цветанов.


Политиката на кабинета Орешарски вече показа, че е опасна за страната ни, заяви на народният представител от ГЕРБ и председател на 41-вото Народно събрание Цецка Цачева.


Една от причините да използваме най-силното оръжие в парламентарната демокрация е фактът, че управляващите губят времето на обществото, категоричен бе зам.-министърът на финансите в правителството на Борисов Владислав Горанов.


Няма сектор, в който кабинетът да не отправя грешни послания и да не реализира грешни решения. Там, където не правят това, пък липсва каквато и да е политика, беше мнението на Ивайло Московски.


Реакцията на управляващите по повод вота на недоверие към тях, не закъсня. „Право на опозицията е да бъде внесен този вот, ние ще докажем, че няма основание”, коментира  червената депутатка Корнелия Нинова. Тя увери, че БСП и ДПС ще го отхвърлят, но отказа да се ангажира с прогноза за позицията на Атака с мотива, че не може да говори от името на парламентарната група на националистите. Не мисля, че ГЕРБ имат основание за вота, заяви от своя страна председателят на Народното събрание Михаил Миков.


Социологът проф. Михаил Константинов побърза да обрече вота предварително. „Той няма да успее, защото правителството има подкрепа от три политически сили, които сумарно имат много депутати“, обясни Константинов.


По повод излезлите неотдавна социологически проучвания лидерът на ГЕРБ заяви, че не вярва на изследванията, поръчани и платени от БСП. Те винаги са ме изкарвали с 20-30% надолу, обясни Борисов. "Щом управляващите си поръчват социологически данни, в които винаги водят, нека да направят избори сега", призова бившият премиер.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

водолей