Свързани новини

16.09.2013 16:49

Мтел пак разяри народа

Видян 2866 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мтел за пореден път излъга своите клиенти и голям брои ентусиасти с обещания за несъществуващи съкровища. Мобилният оператор обяви, че в неделния ден из столицата са разпръснати и скрити над 201 награди, които всеки един, оборудван с модерен телефон или GPS система, може да намери.


Разбира се обявената от Ментел (както го наричат голяма част от абонатите му) информация и реалността за пореден път се разминаваха драстично. На лов за съкровища, както бяха кръстили мероприятието си, предвиждаше да започне от 12 часа в Борисовата градина. В търсенето на Свещения граал можеше да участват както клиенти на печално известния  оператор, така и всеки, който предварително бе заявил участието си или на страницата на Мтел, или чрез записване на място, защото без потвърждение на регистрацията не може да се търси и да се получи наградата си, поне такава беше предварителната информация.


Та ето и първия от многото гафове на Мтел. По техни данни в играта са участвали общо 195 авантюристи. Обаче друго разказа един от неприятно изненаданите любители на адреналина. „Чакахме между един и два часа на не регламентирана опашка за потвърждение на регистрацията. На края се оказа, че сме около 10 000 души и не могат да регистрират всички, та просто ни наслагаха печати по ръцете. Плюс едни стикери-за допълнително потвърждение, че си в надпреварата“, обясни Николай Гергов.


Втора досада-в 13:00 часа пуснали ориентировъчните позиции на капсулите, уж плюс- минус 5 метра. Идеята е , че когато някой открие код, веднага трябва да изпрати СМС, за да бъде закрита позицията за търсене.


Неприятното беше следното. Не веднага след намирането на тези капсули се затваряше позицията за търсене, та обнадеждените хора съответно се бъхтиха, ровиха, а някои може и да са се катерили, защото са си мислили, че не е намерена капсулката на това място. Причината е, че дълго време скритото имане фигурира като неоткрито от системата. Дали обаче е точно така? Едно от момчетата, което е имало невероятния късмет да открие заветна капсула обясни, че си е получило СМС-а за потвърждение едва 5 часа след заявката му. Което означава само едно. Дори и някой, който е намерил наградата и съвестно е уведомил Ментел, че тя вече не е активна за търсене, от мобилния оператор заблуждаваха в продължение на часове останалите авантюристи, решили да разнообразят неделния ден.


Защо хората продължаваха да търсят, след като непосредствено след началото, гафовете започнаха да излизат един по един? Защото имаше три нива на скриване - лесно, по трудно и трудно. На обозначенията се знаеше, посредством различен цвят, кое е лесно за намиране и кое е трудно за намиране. Но всеки има различна представа за това. И така голямото копаене започна. Вместо да използват чистите паркове или Борисовата градина, както първоначално беше обявено, от Мтел заровиха на дълбоко своите подаръци. Друг от авантюристите, който реши да участва със семейството си в игрите на Индиана Джоунс, сподели, че изровили цяла градинка в Борисовата, за да намерят уж активното съкровище, а в крайна сметка без да има други наоколо след час то от само себе си се деактивирало.


Но освен сериозното копаене в обществените зелени площи, което ги обезобрази и помогна само на почистващите фирми в София, подлъганите клиенти на Мтел бяха пратени и в не дотам приятни места. Излъгани ентусиасти споделиха, че много от капсулите били разположени на места като канала на булевард Евлоги и Христо Георгиеви, депо за промишлени отпадъци в покрайнините на квартал Надежда, а в същото време и из Витоша и  покрай хижа Алеко.


Е, по всичко личи че за пореден път от Ментел не само че излъгаха нагло доверилите им се клиенти, не само че провалиха едно семейно прекарване в почивния ден, но и сериозно се надцениха. Негодуванията от поредната им ментелива кампания заляха социалните мрежи, а от мобилния оператор обявиха само името на големия победител и че цели 195 души се включили в инициативата им. Явно игрите с цифрите са запазен стил на Мтел.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец