Свързани новини

12.09.2013 15:49

ЕК: Безплатен роуминг от догодина

Видян 1118 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Безплатен роуминг в страните-членки през 2014 година, предлага Европейската комисия. Идеята е пакетът от мерки да бъде приет и новите правила да влязат в сила от лятото на другата година за телефонните разговори, а за мобилния интернет - най-късно през 2016 година.


Още през пролетта еврокомисарят по новите технологии Нели Крус обяви, че предстои изготвянето на законодателен пакет в тази посока, но сега инициативата се затвърди. "Във връзка с изборите за европейски парламент (ЕП) през май 2014 г. искам да покажем на гражданите, че ЕС има влияние върху живота, че приспособихме правилата към техните легитимни очаквания. Искам да можете да се обърнете към вашите избиратели и да им кажете, че сте успели да сложите край на таксите за пътуване, наричани също "роуминг", т.е. допълнителното заплащане, прилагано от мобилните оператори за използването на мобилен телефон, смартфон или таблет в чужбина", аргументира тогава предложението си Крус пред евродепутатите.


Целта е пакетът да бъде приет от Европейския парламент и от Съвета, който представлява държавите-членки, около Великден 2014 година. Така промените ще могат да влязат в сила през 2015 или 2016 г. Относно начина, по който това може да стане, говорителят на Европейската комисия Райън Хийт обясни: "Единият вариант е операторът да ви предложи план, покриващ всички европейски страни. Така ще плащате една и съща цена за минута, независимо къде се намирате. Ако не направят това, вие - като потребител - имате и друг вариант да избегнете плащането на роуминг. Тогава всеки път, когато се намирате в друга страна от Европейския съюз ще можете да избирате местен оператор, ако не ви харесва цената, предлагана от вашия оператор. Това ще става по същия начин, по който днес избирате уай-фай. Освен това ще забраним таксуването на входящи разговори".


Върху тарифите за роуминг в Европа вече беше поставен таван. Така таксата за търсене на данни (интернет сайтове, приемане и изпращане на имейли и снимки) върху мобилни телефони и таблети в ЕС може да бъде максимум 70 евроцента за мегаоктет от 1 юли 2014 г. Таван има и върху входящите и изходящите телефонни обаждания, както и sms-ите. От 1 юли 2014 г. максималната цена ще бъде 19 евроцента за входящо и 6 евроцента за изходящо обаждане и за sms-и.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне