Свързани новини

11.09.2013 13:49

Моника Панайотова, ГЕРБ: Държавите-членки да осигурят данъчни облекчения за компаниите, наемащи младежи

Видян 1651 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Държавите-членки трябва да осигурят по-гъвкав пазар на труда, намалена административна тежест и данъчни облекчения за компаниите, които наемат младежи. Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Моника Панайотова късно снощи по време на дебат за борбата срещу младежката безработица в рамките на пленарната сесия на Европейския парламент в Страсбург. Панайотова изрази позицията, че младежката безработица се корени не само в резултатите от кризата, а в структурни проблеми, изискващи адекватни решения и ясни ангажименти от страна на държавите-членки, образователната система и бизнеса. Затова са необходими повече възможности за осигуряването на европейско, национално и частно финансиране, включително на рисков капитал, за стартиращи компании и млади предприемачи, подчерта Моника Панайотова.

Според евродепутата от ГЕРБ е нужно още образователните институции да реформират програмите си, включвайки иновативни методи на преподаване, дуална система, повече мобилност и неформално образование, с цел изграждане на функционално грамотни млади хора с практически умения и предприемачески дух. От своя страна бизнесът трябва да е в пряк контакт с образователните институции, да упражнява социално отговорна политика, както и да инвестира в човешки ресурси чрез обучения и стажове. Моника Панайотова от ГЕРБ призова също към по-активното включване на младите във формулирането на тези решения, за да имат устойчив ефект.

В рамките на дебата, еврокомисарят по заетост, социални въпроси и включване Ласло Андор подчерта, че в значителна степен на държавите-членки се пада отговорността в борбата с младежката безработица, тъй като разполагат с повече инструменти за нейното преодоляване. По отношение на структурните проблеми на пазара на труда, комисар Андор изрази очакване проблемите на младежката заетост да бъдат обвързвани с развитието на индустрията и предприятията, както и да бъде постигната координация на инвестициите в новаторство, информационни и комуникационни технологии.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне