Свързани новини

09.09.2013 12:40

Започват проверки за колани и Гражданска отговорност

Видян 1088 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Засилен контрол за използването на колани от водачите и пътниците в автомобилите, както и обезопасителни системи и столчета за децата и каски за мотористите ще се осъществява на територията на страните от Европейски съюз от 9 до 15 септември тази година, съобщиха от пресцентъра на МВР. Контролната операция е организирана от Европейската мрежа на службите „Пътна полиция” в ЕС /TISPOL/. По време на акцията ще се извършват и проверки за валидна задължителна застраховка “Гражданска отговорност” на автомобилистите.


Контролната операция е поредната организирана от Европейската мрежа на службите „Пътна полиция” в ЕС. Като член на TISPOL “Пътна полиция” в нашата страна също ще се осъществи засилен контрол на пътя през периода.


Поредната акция цели постигането на превантивен ефект и намаляването на риска от сериозни наранявания или смърт при пътни инциденти.


От проведената подобна операция през март 2013г. се забелязва увеличение с 1 164 на установените нарушения, свързани с ползването на обезопасителни колани от водачите на автомобили и пътниците на предните седалки. От проверени 37 099 МПС са установени 5 046 нарушения или 13.6%. По този показател страната ни се доближава до водещите страни в Европа. Все още обаче не е постигнат необходимия резултат при ползването на обезопасителни колани от пътниците на задните седалки и детски обезопасителни системи. Във водещите страни от Европейския съюз коланите на задните седалки се ползват от над 90 % от пътниците.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

риби

Вашата интуиция и съпричастност ще бъдат особено силни днес

Вашата интуиция и съпричастност ще бъдат особено