Свързани новини

09.09.2013 10:09

Вицепрезидентът заши сирийски шамар на Плевнелиев

Видян 1826 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вицепрезидентът Маргарита Попова удари звучен сирийски шамар на Росен Плевнелиев. За разлика от неясната позиция на държавния глава и заявлението му, че подкрепя Обама и Оланд, които искат военна намеса, Попова се обяви публично срещу евентуалното участие на страната ни в конфликта в Близкия Изток.


"Аз като политик, като жена, като майка, като човек с особена чувствителност, създал живот, грижещ се за живот, казвам, че това е човешко безумие и на никаква цена не подкрепям и не бих подкрепила такъв изход", това заяви вицепрезидентът Маргарита Попова пред БНР на въпрос каква позиция трябва да заеме страната ни при евентуален военен конфликт в Сирия.


"В същото време веднага казвам, че за нарушения от типа на тези, за които се говори - за употреба на отровен газ в Сирия, наказанието трябва да бъде категорично и много строго. Като бивш прокурор веднага бих допълнила, че когато някой трябва да изтърпи наказание, вината трябва да бъде доказана. Но война - не", беше категорична Попова.


"Нашата държава, отчитайки националния интерес; това, че ние сме много близо; отчитайки това, че при нас последиците ще бъдат много по-различни в сравнение с държави, които са много по-далеч; аз като държавник в момента и като човек искам да кажа, че работя за държавата и в момента на този пост моето задължение е да закрилям народа си, да закрилям децата, бих искала да кажа, че не ми се иска и не мога да подкрепя евентуална позиция на държавата да бъде част от каквато и да било коалиция за военна намеса", каза още Маргарита Попова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще