05.09.2013 11:09

ГЕРБ: Законът за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър не е лобистки

Видян 1189 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Категорично не можем да се съгласим с твърдението на колегата Емил Костадинов, че предложеният Закон за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър е лобистки. Дори напротив, единствените ни намерения с предлагания законопроект са да се оптимизират и облекчат процедурите по създаване и поддържане на кадастралната карта и кадастралните регистри и да се подобрят и осъвременят дейностите по обслужване на гражданите и юридическите лица. Това се казва в официално опровержение на народния представител от ПП ГЕРБ – Лиляна Павлова, разпространено до медиите.


„Факт е, че една част от текстовете биха могли да бъдат прецизирани между първо и второ четене, ако колегите от Комисията по инвестиционно проектиране не бяха отхвърлили толкова лековато законопроекта. Защото, ако поне малко се бяха задълбочили върху предлаганите текстове, колегите, които познават материята, щяха да се уверят каква крачка напред в развитието на кадастъра и услугите по предоставянето му ще се постигне със закона. Обвиненията на Костадинов за служебно преразпределение на пазара на геодезическите дейности и услуги в страната и допускане на монополно положение са меко казано несъстоятелни”, се казва още в изявлението на депутата от ГЕРБ.


„А причината младите и средното поколение инженери и геодезисти да си търсят квалифицирана работа извън страната би могла да е липсата на финансов ресурс за кадастрални дейности, и в никакъв случай настоящият законопроект. И в заключение, за нас остава учудването, защо на обсъждането на законопроекта в Комисията не присъстваха представители на най-заинтересованите държавни ведомства, а именно Агенцията по геодезия, картография и кадастър и Агенция по вписванията? Може би защото там все още не е „минала политическата метла” и мнението на експертите там нямаше да съвпада с това на депутатите от Комисията”, завършва Лиляна Павлова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а