Свързани новини

02.09.2013 10:05

Турция "за" военна акция в Сирия и без одобрение на ООН

Видян 1247 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Турция ще подкрепи евентуална военна операция срещу Сирия и без одобрението на Съвета за сигурност на ООН, даде да се разбере премиерът Реджеп Таип Ердоган, цитиран от ИТАР-ТАСС.


Ердоган отбеляза, че през последните две години и половина в Сирия са били убити над 100 хиляди души и принудени да напуснат домовете си други 2 милиона, а в последно време в предградия на столицата Дамаск е било използвано химическо оръжие. "ООН трябваше да е най-ефективният инструмент за решаване на проблема, но тя замълча", посочи той.


Турският премиер даде да се разбере, че ако световната организация "така и не вземе никакво действено решение", то страната му ще подкрепи "всяка международна инициатива, която ще помогне за прекратяване на трагедията". "Ако не предприемем сега конкретни стъпки, убийствата в Сирия ще продължат", аргументира се той.


Ердоган предупреди, че едни ограничени военни действия срещу сирийския режим само ще увеличат трудностите в страната, предаде Франс прес.


Той се обяви категорично против предприемането на половинчати и временни мерки и прикани сирийския президент Башар Асад да подаде незабавно оставка и да замине в държава, която ще се съгласи да го приеме.


Член на НАТО и бивш съюзник на режима в Дамаск, Турция се ангажира да се включи в международна коалиция за военна операция срещу Сирия, дори да не бъде постигнато съгласие по въпроса в ООН.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец