Свързани новини

29.08.2013 10:55

Стотици измамени след фалит на турооператорска фирма

Видян 1236 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Стотици измамени оставя поредният фалит на турооператорска фирма. "Валери 90" е обявила фалит на 23 август, но не е предупредила клиентите си своевременно и част от тях са принудени да доплащат нощувките си, а други, макар и платили на 100% почивката си изобщо няма да заминат, съобщи БНТ.


Офисът на "Валери 90" е затворен, а телефоните й не отговарят. Действащ интернет сайт обаче примамва с топ офертите на фирмата дори и за септември. Във Фейсбук профила на туроператора измамените се множат с минути, а разгневени клиенти се самоорганизират за общи действия срещу туроператора.


Милен Стефанов е заплатил почивката на семейството си в Майорка още през декември на стойност 2750 лeвa. Едва преди 3 дни чрез имейл на него и на други като него му е съобщено, че поради финансови затруднения на фирмата няма да се състоят 11 екскурзии.


"Последният път, когато бях във фирмата, бях на 13 август за уточняване на последни подробности, тогава ми казаха, че екскурзията ще се състои, даже и две допълнителни нощувки на Ривиерата за сметка на фирмата, защото се обединяват три групи", разказа Милен Стефанов пред БНТ.


Списъкът с пострадали от отменени екскурзии бил с над 100 души.


Милен Стефанов заяви още, че в деня, в който е посетил офиса, управителката на фирмата Валентина Анастасова е продължавала да събира пари за бъдещи екскурзии от клиенти и то непосредствено преди да внесе документи в Софийски градски съд за обявяване в несъстоятелност.


"Последното ми виждане с нея беше на 23, когато се видяхме при застрахователя, не пожела да коментира, каза че пари няма и като зададох въпроса какво да правя сега, малко е да се каже, че беше нагло това, което направи - каза ми, в Турция е евтино, организирайте си нещо", каза Милен Стефанов.


Че фирмата е имала затруднения още от юли, свидетелстват и други потърпевши от нейните услуги. Калин Кръстев и Иван Литвиненко са били сред късметлиите платили си за спален вагон от Москва до Петербург и принудени да изтърпят 14 часов преход с развален автобус. Вместо с впечатления са се сдобили със скъсани нерви и провалена екскурзия.


"На връщане поради друга авария закъсняхме за Варшава, а там имаше хора, които трябваше да си отпътуват със самолет и бяха лишени изобщо от обиколката във Варшава. Закъсняхме и за Будапеща и вместо да я разгледаме, минахме през нощта без спиране и спахме в хотел извън града и пропуснахме възможносдтта да разгледаме и Будапеща", споделят потърпевши.


Само от петък до днес над 40 души са внесли жалбите си в застрахователя на туроператора Кю Би И. Притеснението на потърпевшите обаче е, че "Валери 90" е със застрахователен лимит само за 75 хиляди лева и право на обезщетение ще имат само първите до изразходване на тази сума.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

козирог