Свързани новини

28.08.2013 16:45

ГЕРБ обвини министър Терзиева в конфликт на интереси

Видян 1571 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От ГЕРБ отвърнаха на удара и обвиниха правителството на Орешарски не само в политическа чистка, но и в конфликт на интереси. На пресконференция днес Лиляна Павлова и Александър Ненков дадоха информация за два случая, с които според тях Пламен Орешарски трябвало да се занимае.

“Освен на политическата чистка, искам да обърна внимание и на това, което се случва в Агенция "Пътна инфраструктура". Познавам инж. Стефан Чайков, той е много добър специалист, но става дума за друго нещо - той има 12 фирми, в който е акционер, а това е конфликт на интереси”, заяви Лиляна Павлова, предаде Блиц. 


Имаме опасения, че ЕК ще спре финансирането на пътища, каза още тя. По думите й би следвало министърът да прекрати веднага това. Аферата "Батко - Братко" се завръща с пълна сила. Ние апелираме да се разгледат тези случаи, за да не ни се спират евросредствата, каза Павлова. 


Вторият случай е свързан с регионалния министър Десислава Терзиева


По информация на ГЕРБ бившият й съпруг е един от големите акционери на българското Черноморие, а още от самото начало тя заявила, че ще се насочат огромни средства към морето. 


“Това е потенциален конфликт на интереси и той трябва да бъде обявен в декларацията й”, категорична бе Павлова. 


“Управляващите не спират да говорят за прозрачност, а направиха НС най-скъпият затвор у нас. Те постоянно говорят за Избирателен кодекс, а никой не е виждал нито едно изречение от него. Уж бил готов, но никой не казва какво пише в него. Удивлявам се от дебелокожието на тези хора. Втората и третата партия у нас за два - три месеца си позволиха без никакво право да променят държавата. Вота на доверие, за съжаление, е само по една тема”, заяви Александър Ненков. 


Според Лиляна Павлова обаче този вот няма да мине. “Ние сме наясно, че с нашите 97 депутати срещу коалицията от БСП, ДПС и Атака няма как този вот на доверие да не мине. Категорично сме за предсрочни избори”, заяви тя.

Павлова обяви още, че ще настояват да имат председателско място поне в една трета от комисиите в парламента. “Имаме право на това и ще участваме в заседанията активно, за да не се стига до приемането на лобистки закони”, обяви Лиляна Павлова.



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

риби

Днес емоционалните вълнения биха могли да ви разконцентрират от важните дела

Днес емоционалните вълнения биха могли да ви