Свързани новини

26.08.2013 10:11

Цветелина Бориславова купи резиденция на Кюлев

Видян 5359 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Банкерката Цветелина Бориславова е новият собственик на култовия имот, познат като малката резиденция на Емил Кюлев в санданското село Хотово. Веднага след сделката Бориславова, която е председател на надзорния съвет на Българо-американската кредитна банка, е наредила да се събори малката сграда.В имота, който е 500 дка, в момента е останал само параклисът, построен по заръка на покойната леля Ванга. Сделката е извършена на 5 юни, срещу каква сума - официално не е ясно, коментира се цифрата 1,8 милиона евро, съобщава struma.bg.


Имотът през 2011 година се продаваше за рекордните 10 милиона, тогава апетити да го купи е имал турски бизнесмен, близък до Ахмед Доган, но до сделка не се е стигнало, разказват местните.


Малката резиденция, която е изградена през 2004 година от банкера Емил Кюлев, е съборена преди няколко дни. В момента теренът е почистен, и помен няма от четириетажната постройка с красив панорамен етаж и партерен, който се ползваше за винен туризъм. Оставена е само избата, изкопана в земята.


Легенди се носят сред местните хора, че леля Ванга лично заръчала на Кюлев да построи на баира замък, който да се вижда от всички краища от Македония, Гърция и Българско. Имотът се охранява от 4 момчета с бригадира по поддръжка на лозовите масиви. В момента тече кампанията по прибиране на реколтата на белите десертни сортове, но тази година реколтата е по-слаба. Работници разказаха, че по времето, когато събаряли малката резиденция, на няколко пъти лично е присъствала Цветелина Бориславова.Въобще не е надменна и високомерна, мила, добра и отзивчива е с хората, с които се среща и разговаря в района. Облича се спортно, предпочита черния цвят, разказаха те.


Новият собственик на имотите, върху които се намираше имението на покойния Емил Кюлев, е софийската фирма „Хотово инвестмънт” ЕООД, собственост на фонда „Си Ес Ай Еф” АД на милионерката Цветелина Бориславова. 180-те ниви са били продадени от доскорошния им собственик „Агро-ип“ ЕООД , чийто управител е софиянецът Ивайло Петрунов. Той е директор за връзка с инвеститорите в „Сердика пропъртис” АДСИЦ, дружеството със специална инвестиционна цел в областта на недвижимите имоти. Адресната регистрация и на двете дружества е на едно и също място - ул. „Кърниградска“ №19 в софийския квартал „Триадица“. Продажбата касае само поземлените имоти, върху които е била хасиендата, а не и самата сграда. Това става ясно от имотната сделка, вписана от съдията по вписванията в РС - Сандански Асен Аврамов. Фирмата-купувач на имението има капитал от 886 000 лв., към който е прибавила и урегулирания поземлен имот в местността Под кръста в санданското село Зорница. Там фигурират лозята и нивите, както и четириетажната сграда „Шато къща за гости с винарска изба“. Собственик на „Хотово” ЕООД обаче е мощното акционерно дружество „Си Ес Ай Еф“ АД, за което се знае, че е на банкерката Бориславова. Безработните в района се надяват тя да инвестира в хасиендата и така да се ангажират повече хора за работа.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Вълдобрев и Обичайните

Вълдобрев и Обичайните заподозрени тръгват на лятно турне

Осем града и нов албум с единайсет нови ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне