Свързани новини

20.08.2013 11:05

Откриването на "Яна" нямало общо с жертвите

Видян 1923 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова обясни, че по никакъв начин не иска да свързва катастрофата на гара Яна с възможността да бъде отворена по-рано новата част от магистрала "Хемус”.


В понеделник двама души загинаха и петима бяха ранени при тежка катастрофа между 3 товарни автомобила и 4 леки коли преди откриването на пътен възел Яна.

Пред Нова тв Фандъкова коментира, че си е позволила да иска по-рано да бъде отворен този участък, тъй като е било възможно.

"Откриването и пускането на движението са две коренно различни неща. Движението може да се пуска по-рано, особено на такива места, където има засилен трафик. Не трябва да се създава неудобство на хората, особено събота и неделя, когато пътуват най-интензивно към морето", обясни отново тя.

Според нея не трябва да се търси политическа причина за отказа й да присъства на церемонията по откриването, тъй като имало разлика да се отвори даден пътен участък за експлоатация и да бъде официално открит.

Фандъкова досега не била ходила на откривания на пътища, които нямат всички необходими документи, визирайки, че пътният възел няма Акт 16.

Вчера регионалният министър Десислава Терзиева пък се оплака, че от петък е подложена на натиск от кмета на София и бившия премиер да пусне движението незаконно.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска премиерът незабавно да я освободи, а прокуратурата да се самосезира заради "престъпното й нехайство", защото забавила откриването на пътен възел "Яна".

"Към настоящата ситуация, първата дата, която беше възможна за предаването на участъка, беше този понеделник, когато се предаде", коментира пред БНТ инж. Лазар Лазаров, председател на УС на Агенция „Пътна инфраструктура”.

Той обясни, че е имало козметични пропуски, които трябвало да бъдат отстранени.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей