Свързани новини

16.08.2013 10:14

Парламентът събра кворум

Видян 1433 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

187 народни представители от БСП, ДПС, ГЕРБ и „Атака” отидоха на работа и така осигуриха кворум на извънредното заседание на парламента, на което ще бъде обсъдена отново актуализацията на бюджета, след като президентът Росен Плевнелиев наложи вето.


 


 За да бъде гласувана промяната в макрорамката, са необходими 121 народни представители. БСП и ДПС ще подкрепят отново актуализацията, ГЕРБ са против нея, така че всичко зависи от гласовете на „Атака”, а лидерът на партията Волен Сидеров преди дни обяви, че неговите депутати ще гласуват по съвест, предаде Днесбг.


От БСП поискаха заседанието да се предава пряко по БНТ и БНР.


 


Председателят на парламента Михаил Миков съобщи, че е поканил държавния глава на заседанието, за да изложи отново мотивите си за налагане на вето, но Плевнелиев е отказал.


 


 „В отговор получих писмо, в което пише: пожелавам на народните представители да проведат ефективен и по същество дебат по актуализацията на бюджета, считам че от качествена и открита дискусия ще спечелят всички и обществото ще разбере за какво ще се използва финансовия ресурс”, добави Миков.


 


На заседанието присъстват премиерът Пламен Орешарски, вицепремиерът Зинаида Златанова, финансовият министър Петър Чобанов и здравният министър Таня Андреева.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби