Свързани новини

15.08.2013 11:48

Чобанов не е съгласен с частичното вето на президента

Видян 1103 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Националният съвет за тристранно сътрудничество обсъжда частичното вето на Закона за актуализация на бюджета на президента Плевнелиев. По време на заседанието министърът на финансите Петър Чобанов изрази несъгласие с постановката на президента, предаде Фокус. Министърът каза, че текстовете са свързани и не може да има частично вето върху актуализацията на бюджета.Не можем да се съгласим с постановката – частично вето върху актуализацията на бюджета. Текстовете са свързани. Това заяви министърът на финансите Петър Чобанов на заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество. По повод мотивите на президента за налагане на вето върху актуализацията министърът заяви: „Не намираме мотиви, които атакуват по същество - правно или конституционно, това, което предлагаме като актуализацията на бюджета”.


„Приетата актуализация е свързана както с неблагоприятното развитие на макроикономическите индикатори, така и рискове от неизпълнение на приходната част. Липсва гъвкавост в частта на разходи на бюджета”, обясни Чобанов. Той допълни, че без актуализацията ще се продължи с фискалната политика, която се е водила в последните години, и която има процикличен характер.


„В случай, че не бъдат одобрени допълнителните средства от 40 млн. лв., ще се постави под риск изпълнението на бюджета на МТСП. Средствата са предвидени за социалните плащания за най-уязвимите групи. Работниците и служителите няма да могат да получат ваучери за храна. Безработните от уязвимите групи няма да получат средства по програми за заетост. Без актуализацията държавата няма да може да се превърне в коректен платец към бизнеса. Вероятно е да се повтори ситуацията през 2009 г., когато държавата не се разплати с бизнеса”, обясни Чобанов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Използвайте деня, за да размислите

Използвайте деня, за да размислите и да се