Свързани новини

14.08.2013 12:28

Доган не дойде в съда, делото срещу нападателя му не тръгна

Видян 1144 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Състав на Софийския градски съд не даде ход на делото срещу Октай Енимехмедов. Причината е, че бившият лидер на ДПС и пожизнен председател на партията Ахмед Доган не се яви на заседанието, тъй като не е бил призован в редовния срок.

Съдебният състав отбеляза, че ако през септември, когато е следващото заседание по процеса, Доган отново не се яви, ще бъде разпоредено той да бъде доведен принудително.

Софийски градски съд отложи делото срещу Октай Енимехмедов за 24 септември от 10.00 часа.

Братът на подсъдимия - Метин Енимехмедов, който дойде на днешното заседание, обясни, че се надява на справедливост, но не вярва в съдебната система. Той заяви, че брат му няма как да е виновен за опит за убийство, защото човек, планирал покушение, не би отишъл да го извърши с газов пистолет.

Братът на нападателя отново обясни действята на Октай с разочарованието му от ДПС. Според Метин брат му искал да покаже, че  "Доган не е толкова голям". Енимехмедов добави, че брат му иска сам да се представлява по време на процеса, но засега това му е било отказано.

Прокуратура внесе на 9 юли в Софийския градски съд обвинителния акт срещу Октай Енимехмедов, а за днес беше насрочено първото заседание.


Бургазлията е обвинен, че е направил опит умишлено да убие Доган, като на три пъти се е опитал да произведе изстрели към главата му. Според прокуратурата деянието е извършено предумишлено и е останало недовършено по независещи причини - трикратното засичане на пистолета, оказана съпротива от Доган и намесата на Мустафа Сали Карадайъ.

Прокуратурата обвинява Октай Енимехмедов и за това, че е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

За първото престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 г., доживотен затвор или доживотен затвор без замяна, а за второто - лишаване от свобода до 5 г.

Първоначално Октай Енимехмедов бе обвинен в хулиганство и закана за убийство, но впоследствие прокуратурата събра данни от назначени експертизи и преквалифицира обвиненията.

Бургазлията Октай Енимехмедов насочи пистолет към лидера на ДПС Ахмед Доган по време на Осмата конференция на партията днес. Лидерът на формацията четеше доклада си, когато младежът се качи на сцената и насочи оръжието.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

телец

Днес може да се сблъскате с някои препятствия

Днес може да се сблъскате с някои препятствия, но