Свързани новини

09.08.2013 10:41

1000 дка горят край Хасково

Видян 1097 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пожарът край Хасково, който започна вчера по обед, се разрасна и вече обхваща над 1000 декара. Той избухна в борова гора край село Спахиево и продължава втори ден, предаде Дартснюз. Вчера изгоряха около 500 дка, но пламъците бързо се разпространиха и през нощта седем коли на пожарната се опитват да ги потушат. Опасност за населението няма, но тъй като огънят е обхванал голяма площ, към областна администрация заработи кризисен щаб за справяне с бедствието.


В борбата със стихията вече са се включили над 150 пожарникари и военни служители. Овладяването на пожара е изключително трудно заради вятъра и високите температури. Торфената маса, натрупана с годините, също създава пречки при гасенето. На места са се образували пролуки, в които пожарът се разпространява и под земята. Овладени са три от четирите фронта на огнената стихия. Усилията днес ще бъда насочени към южния фронт в посока село Караманци.


Очаква се на места днес пожарът да получи ново развитие заради високите температури, които се очакват днес. Това предупреди комисар Николай Вълчев, директор на областната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Хасково, цитиран от "Фокус". Снощи пожарът е бил временно локализиран. "В момента всичко е тихо, но очакваме с повишаване на температурите да имаме нови проблеми", заяви той. И обясни, че е изгоряла около 300 декара иглолистна гора и около 300 декара непригодни площи. Сега се извършва организация на екипите, които работят по погасяването на пожара. Към момента пет екипа са на място, като ще се съберат и още. "Очакваме помощ от армията, тъй като ще има нужда да покриваме периметъра на пожара с хора, защото е голям, наклонът също", посочи още Вълчев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог