Свързани новини

07.08.2013 16:38

Аналоговият сигнал няма да спира от 1 септември

Видян 1279 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Аналоговият сигнал няма да се спира, докато социално слабите хора не получат декодери за цифрова телевизия, обяви Георги Тодоров, зам.-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията.


Съвместното излъчване на аналоговия и на цифровия сигнал започна на първи март тази година, а по план аналоговият сигнал трябваше да спре от 1-ви септември.


Проведена бе масирана рекламна кампания в медиите, която призоваваше хората с по-стари телевизори да се сдобият с декодери. За социално слабите бяха предвидени безплатни такива. Абонатите на кабелните оператори не се нуждаят от декодер.


В отговор на въпрос ще се спре ли от 1-ви септември аналоговият сигнал навсякъде в страната Тодоров обясни, че няма да бъде преустановен никъде аналоговият сигнал, докато не се уверят, че всички правоимащи са снабдени с декодер, категоричен е Тодоров.


Няма да допуснем хората да останат без телевизионен сигнал, подчерта зам.-министърът.


На 13 август ще бъдат отворени офертите в обществената поръчка за втори етап за доставката на декодерите в страната. Тя трябва да осигури декодери за 86 хиляди бедни хора. Тръжната комисия ще съблюдава закона и правото на участниците да обжалват, посочи Тодоров.


В последните дни на август ще се решава кога да бъде прекратен аналоговият сигнал, според графика за доставка на декодерите за социално слабите, посочи зам.-министърът. Той не се ангажира със срок на доставка на декодерите в цялата страна.


Само преди дни избухна скандал с ваучерите за безплатните декодери. Хората се оплакват, че на ваучерите пише 60 лева, а в магазините им дават много по-евтини устройства.


На стелажите в магазините има няколко модела – австрийски, които струват между 50 и 59 лева, и китайски – от 39 лева. От магазините обаче изнудват хората да купуват по-евтините варианти. Това кара социално слабите да се чудят къде отиват останалите 21 лева от предоставените пари.


От ресорното министерство тогава обясниха, че договорите с трите фирми-изпълнители са сключени на база най-ниска цена.


„Ако изпълнителят е предложил цена от 39 лева на декодиращото устройство, на такава стойност ще бъде предоставено то и ще бъде осребрен ваучера на търговеца”, каза Калина Димитрова от Дирекция "Съобщения" към МТИТС. Според нея измами не са възможни.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

водолей