Свързани новини

29.07.2013 11:07

Фандъкова: Колегите да не търсят проблеми, където ги няма

Видян 1107 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Столичният кмет Йорданка Фандъкова се обърна към "колегите" си от парламента да спрат да търсят проблемите там, където ги няма. Повод за реакцията й са отправените в последно време от политици от левицата призиви за въвеждане на обществен ред в столицата.


Пред БНР кметът на София заяви: "Десет пъти попитах всички на извънредната сесия на СОС какво очакват още, какви допълнителни мерки, какви по-коректни мерки, кои мерки са достатъчно ефективни и получих констатации, назоваване на проблеми. Да, наистина, протестите създават ограничения на много хора, затварят се кръстовища, в край на краищата протестите ги има не защото аз ги разрешавам или не ги забранявам. Би било много лесно така. С едно действие на кмета хората няма да се изпарят. Причината за протестите не е в Столичната община или в МВР, колкото и удобна да е тази политическа спекулация, така че аз наистина призовавам колегите да се съсредоточат върху съществените проблеми и да не търсят проблемите там, където не са".


Фандъкова беше категорична, че съществува добра координация между институциите, отговорни за реда и сигурността на гражданите.


По отношение на обвиненията на депутата от БСП Янаки Стоилов, че "Софийска вода" е оставила камъните, хвърляни по белия автобус на 23 юли, при ремонт в района, кметът на София, поясни, че в близките около 23 и 24 юли дни на територията в зоната на протестите не е имало ремонти на СО. От "Софийска вода" са опровергали твърдението, че са карани с камиони павета и камъни. "Единственият по-голям обект, който съществуваше и продължава да се работи по него, е бъдещият Национален музей. Изпълнителите на обекта потвърдиха, че има взети няколко платна, няма липсващи материали. Все пак нека да си припомним, че навсякъде се виждаха плочи от тротоарите, няколко квадратни метра жълти павета, които възстановихме веднага, пътни знаци, колчета – това са неща, които са изтръгнати от тротоарите", посочи Фандъкова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Немската икономика

Мрачна прогноза за немската икономика

Група от водещи немски икономически ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.