Свързани новини

26.07.2013 17:07

Правителството с мерки за спасяване на енергетиката

Видян 1426 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Управленската програма е базирана на програмните приоритети, на базата на които беше избрано правителството. Това каза премиерът Пламен Орешарски на заседанието на Националния съвет на БСП.


Министър-председателят представя проект за Програма за управление на правителството. Той съобщи, че в нея са отчели препоръките на Съвета на ЕС, както по Конвергентната програма, така и на Мониторинговия доклад, мнения и препоръки на граждански организации. 


В програмата има приемственост по следните теми - Валутният борд, стабилността на банковата система, продължаване на европейската интеграция, развитие на инфраструктурата. Различното е - съсредоточаване върху заетостта, засилване на регулациите на финансовия сектор, спасяване на българската енергетика, реална защита на потребителите, месечни отчети пред парламента и обществото, допълни Орешарски.


Освен това, в програмата са заложени мерки срещу монополите; ефективна защита на потребителите; подкрепа за малкия и среден бизнес. Предвиждат се мерки за гарантирано усвояване на европейските фондове. В програмата са включени мерки за спасяване на енергетиката. Заложено е намаляване на различията между регионите, допълни Пламен Орешарски


По думите му България не обслужва от няколко години заемът към Siemens, в резултат на което страната е изключена от списъци за инвестиции.


Пламен Орешарски бе категоричен, че само правителството не би могло да се справи с решаване на проблема с бедността.


"Подобряването на бизнес климата е истинската политика по отношение на доходите", категоричен е премиерът. 


"Бедността винаги е съпътствала нашето развитие в последните години. Развитието на бизнеса не е самоцел, а има за цел да подобрява доходите на гражданите. Приоритет в управленската програма на правителството е стимулиране на раждаемостта. Вече имаме частично реализиране на мерки за социалното подпомагане по групи", каза Орешарски и припомни енергийните помощи за някои групи.


В сегашната безработица има сериозни структурни несъответствия и това засилва значението на квалификацията и преквалификацията на кадри, отбеляза премиерът. Набелязали сме си за цел 1.5% от БВП да се инвестират в изследователска дейност, каза Орешарски. 

 

В глава "Спасяване на българската енергетика” е записано: При потвърждаване на технико-икономическите характеристики на проекта "Белене” и прогнозите за електропотреблението в региона и България – рестартиране на проекта с ясна финансова структура, съобщава агенция "Фокус”. 


Заа разрешаването на проблемните точки около проекта за АЕЦ "Белене” се предвиждат и нови разговори с руската компания "Росатом” .




Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни

Днес е идеален ден за срещи и обсъждания

Днес е идеален ден за срещи и обсъждания, за публични