26.07.2013 14:33

8 депутати са милионери

Видян 2229 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Осмина депутати от различни политически сили в 42-рото Народно събрание са милионери. Общото им имотно състояние се изчислява на над 10 млн. лева, удостоверяват декларациите, които народните избраници са представили пред Сметната палата.


В топкласацията на най-богатите парламентаристи влизат трима депутати от Коалиция за България - Георги Мърков, Мартин Захариев и Петър Курумбашев, четирима от ГЕРБ - Вежди Рашидов, Иван Портних, бивш депутат, избран за кмет на Варна, Семир Абу Мелих и Светлин Танчев, един от ДПС - Веселин Пенев.


Последният всъщност е най-заможният народен представител с депозит от 3 219 506 лв. В декларацията на Пенев освен милионите фигурират още 27 имота, разпръснати в цяла България.


В богатството на народния избраник от Търговище влизат закупени от него и съпругата му Радосвета Пенева лозя, ниви, ливади.


Според имотната декларация срещу 26 лева семейството на Веселин Пенев е придобило къща до морето. Покупката не е придобита веднага, а в продължение на седем години.


Изгодната сделка в близост до морето в с. Рогачево, община Балчик, е описана на трета позиция в документа - къщата с двор е 620 кв. м, от които 174 кв. м, представляват разгъната застроена площ. В колона 10 - цена на придобиване, е записано 26 лева.


"Построил съм си къщичката през ония години за посочената в декларацията цена", обяснява депутатът пред "168 часа". Селото се намира на 5 км от елитния морски курорт Албена. И на 40 километра от Варна.


Серията от добри сделки, реализирани от Пенев, продължава и в Пловдив. От декларацията му е видно, че за 40 лева е купил част от жилищна сграда в Пловдив с разгъната застроена площ 255 кв. м. Срещу 607 лева семейството придобива и агроаптека в Пловдив.


Придобитите земеделски терени на Пенев са основно в Южна България в районите на Пазарджик, Пловдив и Садово.


Предприемчивият депутат е агробизнесмен и затова и в подадената от него имотна декларация Пенев съвестно е изброил и други имоти, земеделски земи - ниви, ливади, трайни насаждения.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

скорпион