Свързани новини

25.07.2013 17:24

Плевнелиев опроверга себе си

Видян 1848 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 2.3333
много слаба слаба добра много добра страхотна

По повод интервю на президента Росен Плевнелиев за The Wall Street Journal, публикувано под заглавие „Българският президент готов да номинира ново правителство" (оригинално заглавие Bulgarian President Ready To Nominate New Government), прессекретариатът на държавния глава пусна опровержение. С това се върнахме към началото на 90-те години, когато редовно говорителят на Жельо Желев постфактум обясняваше какво президентът е искал да каже.


Всичко това би било чудесно, ако не бяха два факта. Първо, Уолстрийт джърнъл е най-сериозният американски всекидневник и има световно значение като медия с отдавна доказана безупречна репутация. Това не е някой жълт вестник. Второ, по време на министерстването на Плевнелиев и Дянков същият вестник редовно беше използван като спомагателен в тяхната комуникационна политика. Трето, най-добрият приятел на президента Иво Прокопиев сложи и държа с часове на сайта си Дневник готовността на Плевнелиев за назначаване на служебно правителство. Така че в цялата работа няма нищо случайно.


Задният ход е даден, защото някой е скръцнал със зъби и не са постигнати целите на посещението на Вивиън Рединг у нас. Освен това, в държавата все пак има Конституция, в която апропо се е клел президентът, който в свой апел към нацията се зарече в законността и оплю „задкулисието”. Според Конституцията не оставката на правителството, а разпускането на парламента води до назначаване на служебно правителство.


И още два правни въпроса с морални измерения към Плевнелиев:


Защо назначеният от него служебен кабинет опрости 320 млн. на БТК?


Защо той подписа закона за ДАНС, който предизвика протестите, когато промените на текстовете в него ясно подсказваха кой ще бъде предложен за председателския пост?



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще