Свързани новини

25.07.2013 17:23

Гаменче боядиса мечката във Варненския зоопарк

Видян 2049 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Около 10-годишно момченце от кв. „Виница“ извърши нечуван зулум във варненския зоопарк във вторник, предаде Petel.bg.


С група деца на неговата възраст посетило къта и застанало на перилата на клетката на мечките. Държало в ръка флакон със синя боя за рисуване на графити и го хвърлило при животните. Женската мечка видяла флакона и тъй като е любопитна, отишла към него и го ударила с лапа. Опаковката буквално избухнала в муцуната й. Не само че Свобода цялата е посиняла от боята, но опаковката я ударила в едното око. Сега животното е боядисано, с възпалено око и подута муцуна. Лекарите са й предписали антибиотици и в момента обсъждат с какво да я почистят от синия цвят, тъй като в случая трябва да се използва безвреден за здравето й препарат. „Толкова е силна тази боя, че дори стените по клетката не могат да се изчистят така лесно“, коментира управителката на зоопарка Иванка Стоянова.


Тя посочи, че веднага щом се измисли най-подходящия подход за почистването на Свобода, трябва да се затвори паркът за посетители, мечката да се упои и да се извади на двора, за да може да се почисти. Със син цвят е оцапан и мъжкият Карамуш, но при него положението не е толкова жестоко. „Окаяна гледка е Свобода, окаяна!“, коментира Стоянова.


Целият екип на зоопарка очаква Свобода да се излекува, а междувременно малкият злосторник да получи наказание чрез Детска педагогическа стая. До момчето ще стигне полицията. До данните му – името, адреса и училището, успял да се добере зоологът на парка. Те са предадени на полицията чрез писмена жалба. Жената видяла групичката деца да се навърта във вторник следобед около мечките, както и флакона в ръката на едно от тях. Щом боята била пусната вътре, децата побегнали, но тя успяла да хване някои от тях. И те били на видима възраст около 10 г. Именно те й казали как се казва виновното момче, което успяло да избяга.


„Очаквам това дете не само да го намерят, но нека плати лечението на Свобода, което на този етап все още не знам колко ще струва. Освен това би трябвало това момче всеки ден да стои пред клетката на мечките и да обяснява на посетителите защо едната от тях цялата е синя“, гневи се Стоянова. „Това, което е извършено, е зло. Свобода страда. Как може такива хора, които не обичат животните и искат да им навредят, да идват в зоопарка!?“, коментира още Стоянова, допълва Petel.bg.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

везни

Днешният ден ще ви напомни за значението на личното пространство

Днешният ден ще ви напомни за значението на личното