Свързани новини

23.07.2013 14:30

Нинова: Актуализацията на бюджета ще съживи икономиката

Видян 1316 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Народният представител от КБ Корнелия Нинова опроверга в ефира на БТВ, че планираният заем и повишаването на дефицита ще доведе България до финансова криза и че ще се повтори гръцкият сценарии. „Международният възможен дефицит е 3%. Българският критерий за дефицит е 2% и е заложен от Симеон Дянков и Владислав Горанов. С планираният заем не нарушаваме нито международните, нито българските правила”, обясни Нинова. По отношение на дълга тя допълни, че заложеният в  бюджета за 2013г. е 14 млрд. и 600 млн. лева. и също няма да бъде надвишен. “Не излизаме от рамките на международните и българските критерии, които биха поставили държавата пред финансов риск”, категорична бе Корнелия Нинова. По темата с актуализацията на бюджета депутатът заяви, че тя се прави, за да се изплатят задълженията на държавата към бизнеса и да възстанови ДДС-то, което ще оживи българската икономика. „Ще се рефинансира старият дълг от 800 млн. лв., взет от предишното правителство”, добави Нинова и конкретизира, че се предвиждат допълнително 40 млн. лв. за хората с увреждания, 40 млн. за ваучери за храна на работещите, плащане на тютюнопроизводителите и др. На въпрос, защо се налага заем, а не се води активна борба с контрабандата, от която да постъпят приходи в хазната, народният представител отговори, че се работи и в тази посока. Тя се аргументира, като посочи, че към средата на годината неизпълнението на приходната част в бюджета е било 980 млн., а в актуализацията до края на годината е сведено до 450 млн. Нинова бе категорична, че не приема позицията на ГЕРБ по отношение тегленето на заем. „През април тази година ГЕРБ, в лицето на Владислав Горанов, заявиха, че е нужен заем в размер на 5 млрд. лева. Какво се случи за тези 3 месеца, че те си промениха мнението и сега са против заем в размер на 1 млрд.”, попита народният представител.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.