25.11.2008 10:35

Депутати нищят загубите на „Паркинги и гаражи“

Видян 1715 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Управлението на финансите в „Паркинги и гаражи“ да се разгледа приоритетно в парламентарната комисия за борба с корупцията идната седмица, ще предложи нейният зам.-председател Минчо Христов. За 19` той уточни, че ще поиска на заседанието да бъдат поканени кметът на София Бойко Борисов и шефът на фирмата Николай Александров, за да обяснят пред депутатите за драстичните й загуби. Такива дружеството например е регистрирало при дейността на паяците, които през 2006 г. са работели с 40 000 лв. месечна загуба при обща печалба на дружеството от едва 1 млн. лв.


Комисията по корупция вече сезира Агенцията за Държавната финансова инспекция за случая с общинската фирма „Паркинги и гаражи“. Докладът от проверяващата институция обаче се бави вече близо година, каза депутатът. Това от своя страна показва, че има  силен натиск отстрана на определени политически сили, за да се замаже грабежа на общинската фирма, смята Христов.


Според него „ръководството на „Паркинги и гаражи“ трябва да отиде там, където му било мястото – в затвора“. По думите му това е „една мафиотска фирма, която се източва по един безобразен начин“. Освен това именно с тази фирма са свързани и част от транспортните проблеми на София, подчерта избраникът. Той изрази съжаление, че не среща необходимата подкрепа нито от Комисията за борба с корупцията, нито от столичното кметство, нито от правителството, въпреки че 3 години повдига пита къде отиват десетките милиони от „Паркинги и гаражи“. „Истината е, че тази фирма се източва по един криминален и безобразен начин. Само за миналата година печалбата е около 2 млн. лв. Това означава, че две трети от паркоместата трябва постоянно да са празни. А както виждаме всички, в Синя зона място е трудно да се намери“, каза в заключение той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

скорпион